Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlínský Šťastný: Pokud nechceme skončit, musíme změnit naši hru

Výhodu domácího prostředí nevyužili ve třetím zápase předkola play-off extraligy proti Olomouci hokejisté Zlína a útočník David Šťastný neskrýval velké zklamání. Důvodem nezdaru byly podle něj hlavně nevyužité přesilové hry. Berani neproměnili ani jednu z osmi početních výhod, gól nedokázali vstřelit ani v téměř dvouminutové hře pět na tři. Přímý přenos čtvrtého utkání série sledujte v přímém přenosu od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

David Šťastný v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Pokud nechceme vypadnout a skončit sezonu, tak musíme naši hru změnit," řekl Šťastný. Zlínští nejenže v přesilovce neskórovali, dokonce v jedné i sami inkasovali. "To byl asi klíčový moment. Nevím, čím to je. Ale prostě nám to v přesilovkách nepadá. Makáme, zkoušíme nové věci, ale nefunguje to," kroutil hlavou.

Právě první útok Bukarts - Šťastný - Okál táhl střelecky Zlín v základní části soutěže, dohromady nastříleli 50 gólů. V play-off se však zatím prosadil jen jednou Šťastný.

"Ve vyrovnaných duelech jsou přesilovky rozhodující faktor. Po dnešku jsme rozhodně měli vést na zápasy 2:1 my, ne soupeř. Třeba poslední třetinu jsme odehráli ze všech nejlépe. V naší hře byly i střely, ale s Olomoucí se prostě výsledek těžko otáčí," posteskl si Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

Čtyřiadvacetiletý hráč byl na ledě u rozhodujícího momentu zápasu, kdy Olomouc v oslabení vyrovnala. Zlín předtím nevyužil přesilovku pět na tři, na jejím konci se přímo z trestné lavice dostal do brejku Ostřížek a skóroval.

"Byla to smůla. Na útočné modré čáře náš hráč zlomil hokejku a musel si jet pro novou. Mezitím si na mě někdo houkl o nahrávku. Tak jsem ji poslal do prostoru a ještě jsem u toho spadl. Potom jsem už jen viděl, jak jede Ostřížek sám na branku," popsal Šťastný smolný moment.

Zlínský útočník zdůraznil, že domácí musí hrát ve čtvrtém utkání lépe. "Musíme zvýšit aktivitu a bojovnost. Teď to nebylo ono, to byl také jeden z důvodů, proč jsme zápas prohráli," dodal Šťastný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články