Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hod lahví vyšel Pešána draho. Za zásah sudího zaplatí pokutu 50 tisíc

Poslední kolo základní části extraligy připravilo Liberec o šanci na přímý postup do čtvrtfinále a kouče Filipa Pešána dodatečně vyjde na 50 tisíc korun. Trenér Bílých Tygrů dostal pokutu od disciplinární komise extraligy za to, že v nedělním zápase ve Vítkovicích vhodil na ledovou plochu plastovou lahev a zasáhl jednoho z rozhodčích.

Kouč Liberce Filip Pešán
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Předseda komise Karel Holý neuznal argumentaci libereckého kouče, že hodil lahev neúmyslně, když gestikulací upozorňoval na to, že domácí mají příliš mnoho hráčů na ledě.

"Naopak (Holý) dospěl k závěru, že i když vhozenou lahví byl nejdříve zasažen kustod klubu Bílí Tygři Liberec, došlo rovněž k zásahu čárového rozhodčího Václava Hanzlíka, přičemž jednání trenéra vůči rozhodčímu bylo vědomé a cílené," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Od ředitele soutěže Josefa Řezníčka dostal podle očekávání pokutu ve výši 10 tisíc korun také vítkovický klub, který byl potrestán za slova asistenta trenéra Pavla Trnky na tiskové konferenci po pátečním utkání 51. kola v Litvínově. Trnka kritizoval rozhodčí a dění na ledě označil za cirkus.

Na základě herního řádu soutěže jsou kluby povinny zajistit, aby v den utkání nikdo z hráčů, trenérů, členů realizačních týmů ani funkcionářů nehodnotil výkon rozhodčích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články