Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sezona nebyla podle představ. Nesmíme teď věšet hlavy, řekl o uniklém čtvrtfinále Bulíř

Nechybělo mnoho a šli přímo do čtvrtfinále. Hokejistům Liberce k tomu stačilo zvládnout prodloužení nebo nájezdy na ledě Vítkovic. Bílým Tygrům se to ale nepovedlo a kvůli horší bilanci s Pardubicemi je čeká předkolo se Spartou. Útočník Michal Bulíř ví, že těsně uniklé šesté místo je bolavé, ale podle něj nesmí se spoluhráči věšet hlavu. Navíc když se podívá, jak probíhal celý ročník.

Liberecký Michal Bulíř v souboji s Jakubem Lvem z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Bohužel se to nepovedlo, ale nesmíme sklopit hlavy. Nebral bych, koho máme. Se Spartou jsme předloni hráli finále. Je to vyhecované a dobrý hokej, žádný defenzivní hokej. Musíme se na to připravit a pokusit se dostat mezi nejlepší osmičku," řekl po utkání útočník Michal Bulíř, který si v zápase připsal gól a asistenci.

Severočechy nedělilo od vítězné branky mnoho. Jak konec řádné hrací doby, tak začátek prodloužení hráli v přesilovce. Početní výhoda v normálním čase, umocněná odvoláním gólmana, přinesla jednu možnost, zato v prodloužení hra čtyři na tři hostům nešla.

"Z naší výhody jsme udělali nevýhodu a inkasovali jsme. Musíme sehrát líp čtyři na tři i pět na čtyři, to vypadalo, jako že tam skoro nejsme. Skoro nic jsme si nevytvořili. Vůbec se nám to nepovedlo," uvedl Bulíř.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Liberec

Vývoj ostatních zápasů liberecká střídačka bedlivě sledovala. "Každý chtěl vědět, jak to je. Bohužel jsme nevyužili početní výhodu a dostali jsme gól," prohlásil Bulíř.

Liberec v 59. minutě za stavu 2:2 překvapil odvoláním gólmana. Přitom i výhra v prodloužení mu mohla vzhledem k okolnostem stačit. "Je to asi spíše otázka na trenéra. Chtěli jsme dát gól za tři body. Nevyšlo to. Tohle už je za námi a teď nás čeká předkolo," opáčil Bulíř.

Vzhledem k vývoji sezony nejsou Liberečtí zklamáni ani sedmým místem. "Ten průběh sezony nebyl takový, jak jsme si představovali. Spíš než o šestku jsme bojovali o desítku, protože jsme byli dlouho jedenáctí, dvanáctí. Vyhlíželi jsme předkolo, až po Novém roce a v závěru jsme vyhrávali a byla šance to urvat. Ale nezvládli jsme tentokrát přesilovky v závěru," doplnil Bulíř.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články