Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Olomoucký sen o přímém postupu do čtvrtfinále se rozplynul, postarala se o to Jihlava

Drželi ještě v rukou naději, že by si při vlastním triumfu a zaváhání soupeřů ještě zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Hokejistům Olomouce tento plán ovšem nevyšel. Hanáci nezvládli střetnutí na ledě Jihlavy a po porážce 0:3 je čeká předkolo se Zlínem. 

Hokejisté Jihlavy se radují z gólu v síti Olomouce
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Dukla po cenné páteční výhře na ledě druhého Hradce Králové začala dobře i na Horáckém zimním stadionu. V 11. minutě Rabbit prostřelil z kruhu pro vhazování Faltra. Jinak se však hrál hodně opatrný hokej.

Hanáci byli aktivnější, ale další gólovou příležitost si na konci 18. minuty vypracovali domácí. Jiránek se Strakou najížděli na obránce Olomouce, jenže Straka přihrávku, po níž byl tváří v tvář Faltrovi, zužitkovat nedokázal.

Olomouc se i v prostřední části hry tlačila za vyrovnáním, avšak narážela na bezchybného Škarka v domácím brankovišti. Navíc Hanáky přibrzdila i dvě vyloučení. V nich ale Dukla potvrdila, že v přesilovkách je nejhorším týmem celé soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Olomouc

Ani v poslední části se obraz hry nezměnil. Olomouc byla aktivnějším týmem, ale Dukle stačily rychlé brejky. Ve 45. minutě ujel Rabbit, hosté ho zastavili v úniku jen za cenu faulu a kanadský útočník si nájezd zopakoval díky trestnému střílení, ve kterém prostřelil Faltra a vstřelil svůj druhý gól v zápase.

"Myslím, že to bylo zajímavé utkání. Nezachytili jsme začátek, byli jsme horší v pohybu, prohrávali jsme osobní souboje a zaslouženě jsme prohráli první třetinu. Od poloviny zápasu jsme se dostávali do šancí, ale domácí brankář Jakub Škarek to zavřel. Nebyli jsme schopní vstřelit ani jednu branku a bez toho se zápasy nevyhrávají. Domácí zvítězili zaslouženě," řekl asistent olomouckého kouče Zdeněk Moták.

Na konci 47. minuty využil chyby v rozehrávce domácích Eberle, ale ani ze samostatného nájezdu nedokázal překonat Škarka. V závěru se na ledě hodně přiostřilo a 110 vteřin před koncem mohlo rozhodnout definitivně duo Straka–Skořepa, jenže ani jeden z nich nedokázal dorazit puk za Faltra.

Olomouc následně zkusila štěstí s hrou bez brankáře, ale 72 vteřin před koncem snahu Hanáků o vstřelení kontaktní branky utnulo vyloučení. Olomouc přesto dál hrála bez brankáře, až se 38 vteřin před koncem trefil Straka a pečetil výsledek.

"První třetina z naší strany nebyla špatná. Ve druhé soupeř zvýšil aktivitu, vytvořil si příležitosti. Dobře, že jsme dnes vyhráli. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly maličkosti. Nám se na rozdíl od soupeře povedlo dát branky. Jsme rádi za tři body, ale čeká nás další práce. Bylo by lepší, kdybychom měli na Boleslav ztrátu šesti bodů, ale i tak věřím týmu, že je to hratelné," prohlásil kouč vítězů Petr Vlk.

HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 11. Rabbit (Hamill), 45. Rabbit z trest. střílení, 60. P. Straka (Stříteský, Šidlík). Rozhodčí: Pavlovič, M. Petružálek - Lhotský, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití 1:0. Diváci: 3978.

Jihlava: Škarek - Šidlík, Stříteský, Váňa, Suchánek, Kajínek, J. Zdráhal, Půža - Čachotský, A. Zeman, F. Seman - P. Straka, Skořepa, Jiránek - Rabbit, Hamill, Anděl - Žálčík, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Houdek - Eberle, J. Knotek, Laš - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Ostřížek, J. Káňa - Jergl, Mráz, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina z naší strany nebyla špatná. Ve druhé soupeř zvýšil aktivitu, vytvořil si příležitosti. Dobře, že jsme dnes vyhráli. Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly maličkosti. Nám se na rozdíl od soupeře povedlo dát branky. Jsme rádi za tři body, ale čeká nás další práce. Bylo by lepší, kdybychom měli na Boleslav ztrátu šesti bodů, ale i tak věřím týmu, že je to hratelné."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Myslím, že to bylo zajímavé utkání. Nezachytili jsme začátek, byli jsme horší v pohybu, prohrávali jsme osobní souboje a zaslouženě jsme prohráli první třetinu. Od poloviny zápasu jsme se dostávali do šancí, ale domácí brankář Jakub Škarek to dnes zavřel. Nebyli jsme schopní vstřelit ani jednu branku a bez toho se zápasy nevyhrávají. Domácí zvítězili zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články