Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pardubice prohrály derby, ale i tak jdou přímo do čtvrtfinále. Plzeň má rekord

I poslední záhada základní části extraligy byla rozluštěna. Týmem, který si zajistil přímý postup do čtvrtfinále ze šestého místa, jsou Pardubice. Dynamo sice v 52. kole padlo doma v derby s Hradcem 1:3, ale díky porážkám Liberce, Olomouce i Zlína může slavit. Radost má i Plzeň, jež si se 107 body vytvořila nový klubový rekord.

Radost hokejistů Pardubice
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V současnosti je tak už jisté, že v předkole se střetnou Liberec se Spartou a Olomouc se Zlínem. Ve čtvrtfinále pak na sebe narazí Třinec s Pardubicemi a Vítkovice s Brnem. První Plzeň a druhý Hradec si na jméno soupeře musí počkat.

Klání o dvě volná místa ve čtvrtfinále začnou v úterý 6. března. Předkolo hrané na tři vítězné duely skončí nejdříve v pátek 9. března a nejpozději v pondělí. Čtvrtfinále, od kterého se hraje už na čtyři vítězství, odstartuje v úterý 13. března a vyvrcholí nejpozději v pondělí 26. března.

TABULKA PO 52. KOLE ZDE (//sport/tabulky/133142-tabulka-a-rozpis-hokejove-extraligy/)

Pardubice - Hradec Králové 1:3

Tak tomu se říká štěstí v neštěstí. Hokejisté Pardubic měli v závěrečném kole v boji o přímý postup do čtvrtfinále všechno ve svých rukou, východočeské derby s Hradcem Králové ale nezvládli a padli 1:3. Dynamo přesto může slavit, jelikož výsledky soupeřů mu pomohly udržet šestou pozici, tedy i jistotu vyhnutí se předkolu.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370755-pardubice-vychodoceske-derby-nezvladly-presto-jdou-primo-do-ctvrtfinale/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Hradec Králové

Vítkovice - Liberec 3:2 PP

Stačilo získat bod navíc a mohli se nakonec radovat z postupu do čtvrtfinále. Hokejisté Liberce ale na něj nedosáhli. Bílí Tygři nezvládli prodloužení na ledě Vítkovic, kde prohráli 2:3. Pro domácí to znamená, že v konečné tabulce uhájili čtvrté místo a ve čtvrtfinále se utkají s mistrovským Brnem. Hosté pak v předkole vyzvou Spartu.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370781-liberec-o-primy-postup-do-ctvrtfinale-prislo-v-prodlouzeni-bod-navic-braly-vitkovice/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Liberec

Jihlava - Olomouc 3:0

Drželi ještě v rukou naději, že by si při vlastním triumfu a zaváhání soupeřů ještě zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Hokejistům Olomouce tento plán ovšem nevyšel. Hanáci nezvládli střetnutí na ledě Jihlavy a po porážce 0:3 je čeká předkolo se Zlínem.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370776-olomoucky-sen-o-primem-postupu-do-ctvrtfinale-se-rozplynul-postarala-se-o-to-jihlava/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Olomouc

Plzeň - Zlín 3:2

Vítězství v základní části už měli jisté, v závěrečném kole si ho hokejisté Plzně navíc osladili novým klubovým rekordem v počtu získaných bodů. Indiáni po triumfu 3:2 nad Zlínem mají na kontě 107 bodů, což se jim doposud nikdy nepovedlo. Západočeši po utkání převzali Prezidentský pohár. To Zlín přišel porážkou o teoretickou šanci na přímý postup do čtvrtfinále a čeká ho předkolo s Olomoucí.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370778-plzen-si-vytvorila-klubovy-rekord-v-poctu-bodu-zakladni-cast-zavrsila-vyhrou-nad-zlinem/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Zlín

Mladá Boleslav - Třinec 3:2 SN

Přijeli do Mladé Boleslavi pro bod a to se hokejistům Třince také povedlo. Oceláři po základní hrací době uhráli remízu 2:2, což jim přineslo jistotu třetího místa v konečné tabulce základní části a duel s Pardubicemi ve čtvrtfinále. Bod navíc ale brali nakonec domácí, kteří triumfovali 3:2 po nájezdech.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY UTKÁNÍ (//sport/hokej/370782-trinec-si-vytouzeny-bod-z-boleslavi-odvezl-vyhru-po-najezdech-ale-slavi-domaci)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav- Třinec

Brno - Litvínov 4:0

Dva zápasy po konci olympijské pauzy prohráli, napotřetí už se ale hokejisté Brna triumfu dočkali. Kometa na domácím ledě bez větších problémů porazila poslední Litvínov 4:0 a příjemně se naladila na blížící se čtvrtfinále, do kterého postoupila z pátého místa. V něm Brňané vyzvou Vítkovice.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370775-brno-po-dvou-porazkach-zabralo-litvinovu-doma-dalo-ctyrku/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Litvínov

Chomutov - Sparta 4:2

Po šesti zápasech hokejisté Chomutova zase jednou zkusili, jak chutná výhra za tři body. V závěrečném kole základní části extraligy Piráti porazili Spartu, za kterou nastoupila celá řada juniorů, 4:2. Domácím však ani triumf už nemohl pomoci k cestě do předkola. Pražané v boji o čtvrtfinále vyzvou Liberec.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/370780-chomutov-ukoncil-cekani-na-plny-bodovy-zisk-doma-zdolal-omlazenou-sestavu-sparty/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Sparta Praha
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy