Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brankář Mason při návratu do Nashvillu vychytal čisté konto

New York - Triumfem skončil v hokejové NHL návrat brankáře Chrise Masona do Nashvillu, který se jej v létě zbavil a vyměnil ho do St. Louis. V úterním utkání Mason na ledě svého bývalého týmu vychytal pro Blues vítězství 1:0 po samostatných nájezdech a připsal si premiérové čisté konto v sezoně.

Mason nejprve zlikvidoval v základní hrací době a v prodloužení všech 47 střel Predátorů, v penaltovém rozstřelu pak zneškodnil i oba nájezdy Riche Peverleyho a Villeho Koistinena. Naopak Dave Perron a Brad Boyes na druhé straně proti Danu Ellisovi uspěli. St. Louis byli většinu zápasu pod tlakem, třetí třetinu prohráli na střely 3:11, v prodloužení byl poměr 1:9. Jenže Mason byl nepřekonatelný.  

Zatímco v Nashvillu byli hráči na góly skoupí, ve zbývajících dvou úterních zápasech se konaly brankové hody. Calgary Flames rozstříleli 6:2 Los Angeles a Atlanta zvítězila 6:3 na ledě Toronta. Maple Leafs tak utrpěli další těžkou porážku - už čtvrtou v řadě, navíc s týmem, který byl před zápasem poslední v tabulce Východní konference. 

Se 78 obdrženými góly je nyní Toronto nejhůře bránícím mužstvem v celé NHL. Což je s podivem vzhledem k tomu, že tým vede Ron Wilson, který je známý tím, že vyznává defenzivní styl hokeje. "Všechno je to o bojovnosti a nasazení. A z obojího nám dnes hodně chybělo. To mě mrzí víc než cokoliv jiného," posteskl si Wilson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články