Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ässät Pori přichystá ochrnutému Otevřelovi slavnostní benefici

Benefici pro svého bývalého útočníka Jaroslava Otevřela přichystá finský hokejový klub Ässät Pori. Český forvard se při zápase v roce 1996 zranil a ochrnul. Slavnostní akce, které se Otevřel zúčastní, se bude konat 9. února, kdy se Pori utká ve finské lize s TPS Turku.

Jaroslav Otevřel na snímku z roku 1991
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Moc se těším, že v Pori zase všechny uvidím. Je to dlouho, co jsem tam byl naposledy. Návrat bude silným zážitkem," uvedl Otevřel.

Někdejšímu útočníkovi Zlína, který odehrál 16 zápasů v NHL za San Jose, změnilo život utkání finské ligy 11. února 1996. Po nešťastném střetu s ruským útočníkem Jyväskylä Vitalijem Karamnovem si poranil krční páteř a poškodil míchu.

"Byl jsem u toho, když se to Jarovi stalo. Jako kapitán týmu. I teď, po tak dlouhé době, je velmi těžké vracet se k té nešťastné události. Jsem hrozně rád, že se Jaro objeví mezi námi. Bude to emotivní," uvedl sportovní ředitel Ässätu Jari Korpisala.

Otevřel hrál za finský klub od roku 1994. V jeho dresu absolvoval 100 ligových zápasů, v nichž si připsal 24 gólů a 48 asistencí. V roce 1995 s ním získal ligový bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články