Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vítězný hattrick. Kanada slaví triumf ve Spenglerově poháru

Potřetí za sebou získali kanadští hokejisté Spenglerův pohár. Ve finále 91. ročníku porazili domácí Švýcarsko jasně 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanaďané potřetí v řadě vyhráli Spenglerův pohár

Pro oba týmy byl Spenglerův pohár posledním vystoupením před nominací na olympijské hry v Pchjongčchangu, kterých se nezúčastní hráči NHL. Kanada letos v Davosu porazila ve skupině i sobotním semifinále Hradec Králové a má na Spengler Cupu bilanci dvanáct výher z posledních třinácti zápasů.

Po bezbrankové první třetině se o branky vítězů postarali ve 28. minutě Zach Boychuk ze Slovanu Bratislava, o čtyři minuty později kapitán Maxim Noreau z Bernu a v 53. minutě další švýcarský krajánek David McIntyre ze Zugu. Čisté konto vychytal David Poulin, jenž hájí branku Medveščaku Záhřeb v EBEL.

Švýcaři nebyli přes porážku nijak zvlášť zklamaní. "Nemáme si moc co vyčítat. V úvodních třech zápasech jsme dali spoustu gólů, dneska nám chyběl zabijácký instinkt. Kanaďané byli chladnokrevní, navíc měli potřebné štěstí. Jsem na tým hrdý, kluci bojovali až do konce," uvedl trenér Patrick Fischer podle Blicku.

Ve finále překvapivě nenasadil elitní útočníky Denise Hollensteina a Vincenta Praplana. "První útok je samozřejmě naší velkou zbraní. Ale chtěl jsem dát jiným hráčům šanci táhnout ofenzivu. Sice jsme neskórovali, ale měli jsme dost šancí na to, abychom vyhráli. Dnes uspěla Kanada, příště to bude opačně!" prohlásil švýcarský kouč.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - finále:

Kanada - Švýcarsko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky: 28. Boychuk, 32. Noreau, 53. McIntyre.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články