Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tomica se může vrátit na led, disciplinárka mu zrušila čtyřzápasový trest

Chomutov může opět počítat na ledě s Markem Tomicou. Disciplinární komise extraligy zrušila útočníkovi Pirátů čtyřzápasový trest, který původně dostal za střet s Rostislavem Maroszem z Pardubic v pátečním duelu 29. kola soutěže. Šestatřicetiletý hráč ale přišel s novými záběry, které potvrdily, že za incident nemohl a jeho odvolání tak bylo přijato.

Marek Tomica
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Tomica se jednání disciplinární komise osobně zúčastnil a přinesl i nové záběry souboje, podle kterých soupeře nefauloval. "Z původních záběrů, které jsme měli k dispozici, vypadal atak otřesně. Z jiného úhlu ale bylo vidět, že (Tomica) situaci nezavinil. Omluvili jsme se mu a trest zrušili," řekl předseda komise Karel Holý. "Něco podobného se stane málokdy," přiznal.

Podle odůvodnění, které zveřejnil Chomutov na sociálních sítích, došlo ke zranění v důsledku toho, že Marosz nejprve svou holí zasáhl Tomicu do hlavy, načež hůl "zapružila" a udeřila do hlavy pardubického útočníka.

"Pokud by skutečně k fyzickému střetu obou hráčů došlo, byl by rozsah zranění Marosze výrazně závažnějšího charakteru. Z podstaty věci je vyloučeno, že by při jakémkoliv střetu Maroszova obličeje s Tomicovo výstrojí mohlo dojít k pouhému zlomení Maroszových zubů," citovali zástupci Chomutova z rozhodnutí komise.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články