Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Liberec vydřel v Curychu postup v nájezdech, o finále si zahraje s Växjö

Bílí Tygři Liberec napravili ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů úvodní domácí nezdar proti Curychu a po výhře 2:0 po samostatných nájezdech ve Švýcarsku postoupili do semifinále. V něm narazí na švédské Växjö, které v jediném čtvrtfinálovém duelu bez české účasti přešlo před další švýcarský celek Bern. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Třinec a finské Jyväskylä.

Utkání Curych - Liberec
zdroj: ZUMA autor: Melanie Duchene

Ztrátu z prvního utkání smazal ve 42. minutě Lukáš Krenželok a v rozstřelu zařídili postup Martin Bakoš a Petr Kolmann. Hrdinou utkání byl gólman Jaroslav Janus, který neinkasoval za 70 minut hry ani v nájezdech.

Liberec už v osmifinále přes domácí prohru 2:3 vybojoval proti obhájci triumfu Frölundě postup na jejím ledě v Göteborgu po výhře 6:4 v prodloužení a podobný počin zopakoval.

Tým vedl stejně jako v odvetě s Frölundou asistent trenéra Karel Mlejnek, protože hlavní kouč Filip Pešán si plní povinnosti u české reprezentační dvacítky.

Bílí Tygři se v první desetiminutovce ubránili ve dvou oslabeních, když pykali Šmíd a Jelínek. Janus stejně jako jeho protějšek Schlegel v brance Curychu zůstávali dlouho neprůstřelní.

Bezbrankové skóre se nezměnilo ani ve druhé třetině. V polovině utkání totiž ztroskotal na Schlegelovi Stránský a Curych se následně ubránil při trestech Wicka a Karrera.

Těsně před koncem druhé části sice domácí dostali puk do branky, ale sudí gól neuznali. Wick atakoval Januse, který se snažil kotouč přikrýt a následně slovenskému gólmanovi Bílých Tygrů po pádu Stránského do brankoviště propadl kotouč za čáru.

Po 99 vteřinách se dostal Liberec do vedení a smazal ztrátu z prvního duelu. Obránce Kolmann využil rozhozené curyšské obrany, přihrál volnému Krenželokovi a ten překonal přesouvajícího se Schlegela.

Zvýšit mohl Pyrochta, Janus zas zlikvidoval šanci Pestoniho. Liberec se ubránil při dvou vyloučeních Dernera a po následném Ševcově trestu odolal i 21 vteřin ve třech proti pěti.

Sám pak měl šanci rozhodnout, když hrál po špatném střídání domácích posledních 99 vteřin třetí třetiny v pěti proti čtyřem a úvodních 21 vteřin nastavení ve čtyřech proti třem.

Tu pak měl Liberec po Geeringově zásahu hokejkou do Dernerova obličeje ještě celé čtyři minuty, ale také ji nedokázal využít. Bílé Tygry to ale nemuselo mrzet, protože Janus nepustil za záda ani jeden ze čtyř nájezdů, zatímco za Liberec se prosadili Bakoš i Kolmann.

Curych Lions - Bílí Tygři Liberec 0:2 po nájezdech (0:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. L. Krenželok (Kolmann, P. Jelínek), rozhodující sam. nájezd Bakoš. Rozhodčí: Holm, Nord (oba Švéd.) - Kaderli, Fluri (oba Švýc.). Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 3412. První zápas: 1:0, postoupil Liberec.

Curych: Schlegel - Sutter, Geering, Klein, P. Baltisberger, Karrer, Seger, Guerra - Korpikoski, Suter, Wick - Ch. Baltisberger, Sjögren, Herzog - Künzle, Schäppi, Pestoni - Prassl, Pelletier, Miranda - Hinterkitcher. Trenéři: Wallson a L. Johansson.

Liberec: Janus - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - J. Stránský, Bližňák, Ordoš - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach - J. Mikyska. Trenér: Mlejnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články