Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Přímý přenos utkání Plzně s Boleslaví byl přerušen, neznámý pachatel poškodil kabely

Přímý přenos dohrávky 19. kola Plzně s Mladou Boleslaví, který v úterý vysílala Česká televize, byl po druhé třetině přerušen. Před třetím dějstvím zápasu byly na stadionu v Plzni neznámým pachatelem vytrhány optické kabely z rozvodové skříňky. Ve vysílání přímého přenosu již nebylo možné pokračovat. Diváci místo třetí třetiny plánovaného utkání ze západu Čech zhlédli konec duelu mezi Zlínem a Hradcem Králové.

Utkání Mladá Boleslav - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

5. prosince odvysílala Česká televize v přímém přenosu dvě třetiny utkání plzeňských indiánů s Mladou Boleslaví. Během vysílání extraligového zápasu ale na stadionu v Plzni neznámý pachatel před třetí třetinou poškodil optické propojení mobilního vozu O2 a panelu vstupu do páteřní optické sítě O2.

Tímto zásahem bylo narušeno přímé vysílání. Vstupní bod byl pachatelem natolik poškozen, že nebylo možné opakovaně konektivitu obnovit a znovu začít vysílat. Přenos utkání z Plzně byl přerušen a místo původního programu byl do vysílání zařazen závěr duelu mezi Zlínem a Hradcem Králové. Rozehrané utkání bylo dotočeno včetně komentáře Michala Dusíka a Milana Antoše kvůli repríze vysílání.

Zdeněk Zikmund, mluvčí ČSLH: "Událost, k níž v Plzni došlo, poškozuje nejen extraligu, její partnery a Českou televizi, ale především hokejové fanoušky a televizní diváky v celé republice. Osobně nepamatuji, že by k něčemu podobnému v posledních letech došlo. Věříme, že viník bude odhalen, a prokáže-li se, že k poškození kabelů došlo úmyslně, také potrestán. Není vyloučeno, že v takovém případě by na něm mohli náhradu škody nárokovat i vlastníci televizních práv a pravděpodobně by se nejednalo jen o náhradu za poškozené kabely."

Petr Nitsche, vedoucí hokejového oddělení BPA sport marketing: "Z dostupných informací usuzujeme, že šlo skutečně o úmyslné jednání. Požádali jsme také o oficiální stanovisko klubu, současně také o opatření, která takovému jednání zamezí. Osobně mi přijde smutné, že taková věc vůbec někoho napadne. Protože ohrožuje pověst všech slušných fanoušků, práci plzeňského klubu a v konečném důsledku dobré jméno soutěže, partnerů klubu i celé Tipsport extraligy. O poškození České televize a diváka netřeba ani hovořit. Pokud jde o fanouška plzeňské Škodovky, rád bych věřil, že nejen jemu dojde, že kromě poškození cizího majetku, škodí v prvé řadě klubu, který namísto, aby si mohl užívat aktuálních sportovních úspěchů, využil jich při jednání s potenciálními partnery či se věnoval marketingovým projektům, musí řešit tyto potíže. Navíc při opakování incidentu by ve finále musel nést následky. Věřím, že se tak nestane, a přeji kolegům do Plzně i jeho opravdovým příznivcům, aby se o plzeňském hokeji i bouřlivé atmosféře na stadionu hovořilo v pozitivním světle."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články