Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc porazila Pardubice popáté za sebou, v prodloužení rozhodl Knotek

Hokejisté Olomouce zdolali v dohrávce 23. kola extraligy doma Pardubice 3:2 v prodloužení a porazili Dynamo popáté za sebou. Hanáci sahali po vítězství už v běžné hrací době, ale 27 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal obránce Ty Wishart. V čase 64:38 rozuzlil zápas Jan Knotek.

Utkání Olomouc - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Nevím, proč se nám nyní nedaří vyhrávat za tři body. Bylo by lepší dohrát za plný počet bodů, ale jsme rádi za každý bod, protože extraliga je nesmírně vyrovnaná," řekl Knotek.

V opatrném úvodu se hrálo bez větších šancí. V sedmé minutě se po Poulíčkově faulu naskytla domácím první přesilová hra, ale Dynamo v čele s Kacetlem v brance odolalo.

Další početní výhoda se domácím rýsovala po Mojžíšově nedovoleném zákroku, ale tu hned za osm sekund přerušil svým vyloučením Jakub Galvas. Bránit ve čtyřech se hosté museli opět při Maroszově pobytu na trestné lavici, ale opět to přečkali.

V 16. minutě naopak Dynamo samo udeřilo. Poulíček nabil za pravý kruh Martinu Kautovi, který otevřel skóre. Zvýšit mohli Marosz s Petrem Sýkorou, domácí Konrád tentokrát odolal. Na druhé straně zahrozil Skladaný tečí Vyrůbalíkovy rány od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Pardubice

Hned v úvodu druhé třetiny měl šanci vyrovnat z dorážky Vlach. Hanáci se radovali ale až ve 24. minutě, kdy Burian přihrál na pravý kruh Kanaďanu Sundherovi, který zamířil přesně.

Vzápětí mohl otočit stav Knotek, ale trefil horní tyč. O chvilku později pomohlo břevno po pokusu Treilleho i Konrádovi. Ve 27. minutě se ocitl dvakrát sám před Kacetlem Eberle, ale neuspěl.

Po polovině utkání při Mojžíšově trestu sebral sice domácím přesilovku faulem Burian, ale mrzet je to nemuselo. Při hře čtyř proti čtyřem se z levého kruhu trefil přesně k protější tyči Eberle a Olomouc vedla.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hosté odolali při Beranově trestu. Pak se po vyloučeních Lukáše Galvase a Buriana naskytla Dynamu na 33 vteřin i přesilová hra pěti proti třem, ale Konrád držel domácím vedení.

Olomouc přečkala i vyloučení Eberleho a pak mohl zvýšit náskok Skladaný, který ale ztroskotal na Kacetlovi. Na druhé straně zavařila olomoucké obraně Maroszova formace, ale Hanáci nadále drželi vedení. V power play ale Východočeši dokázali vyrovnat, protože Konráda propálil od modré čáry Wishart.

V prodloužení mohl hned z první akce rozhodnout Vyrůbalík, Kacetl ale zasáhl výborným zákrokem. Na druhé straně neuspěl v šanci ani Perret. Radovali se nakonec domácí. Laš vysunul do úniku Knotka, který přesnou střelou rozhodl.

Olomouc bodovala poosmé za sebou, ale na plný zisk čeká už pět zápasů. "V závěru jsme udělali zbytečnou chybu, kdy jsme propadli v útočném pásmu a soupeř vyrovnal. Když je to třicet sekund před koncem, tak to samozřejmě naštve, ale stalo se to někdy i nám, takže jsme se museli rychle srovnat na prodloužení. Tam jsme mohli hned rozhodnout, ale povedlo se nám to až v závěru," konstatoval Knotek.

HC Olomouc - Dynamo Pardubice 3:2 v prodloužení (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Sundher (Burian, Houdek), 32. Eberle (L. Galvas, Roman Vlach), 65. J. Knotek (Laš) - 16. M. Kaut (Poulíček, M. Voženílek), 60. Wishart (P. Sýkora, Marosz). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 5:5, navíc Mojžíš (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 3804.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas, Jaroměřský - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Roman Vlach, Burian - Ostřížek, B. Mráz, J. Káňa II - Jergl, Sundher, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Ščotka, Cardwell, Wishart, Holland, Mojžíš, M. Voženílek - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Bojko, S. Treille - J. Sýkora, Dušek, M. Beran - M. Kaut, Poulíček, Vondráček. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Zdeněk Moták (Olomouc): "Z naší strany byla první část špatná. Chyběl nám pohyb a důraz. Přišlo zredukování sestavy a začali jsme hrát dobrý, místy i výborný hokej. Ve třetí části jsme hloupou chybou ztratili zasloužené vedení. V útočném pásmu byla zbytečná ztráta kotouče a dostali jsme branku půl minuty před koncem. Prodloužení bylo výživné, akce nahoru dolů. Pro oko diváka to bylo výborné, ale pro nás trenéry náročné. Ale to hra tři na tři přináší. Vážíme si dvou bodů, ale měli jsme mít tři. Soutěž je nesmírně vyrovnaná, každého bodu je třeba si vážit."

Pavel Marek (Pardubice): "Chci klukům poděkovat za pro nás zlatý bod. Odsud se body vozí těžce. Od začátku jsme špatně bruslili a soupeř nás přehrával. Ubránili jsme ale tři přesilovky a dali šťastný gól. Ve druhé části byl tlak domácích ještě větší. Olomouc zaslouženě otočila stav a ztráta o gól byla pro nás ještě dobrá. Ve třetí části jsme to stáhli na tři pětky. Měli jsme šance, hlavně v přesilovce pět na tři. Ale bojovali jsme až do konce a bod jsme v závěru doslova vydřeli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články