Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jágr: Nepořádám rozlučkové turné, žádnou nostalgii necítím

V minulých dnech se Jaromír Jágr představil ve dvou bývalých působištích, ale žádnou nostalgii ve Philadelphii ani Washingtonu nepociťoval. Pětačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL přišel v sezoně o devět utkání, přesto má šanci zavítat do všech osmi měst, kde v NHL před angažmá v Calgary nastupoval.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP

Jágr při podpisu roční smlouvy s Flames prohlásil, že na 99,9 procenta vstupuje do své poslední sezony v nejlepší lize světa, žádné "rozlučkové turné" podle svých slov ale nepořádá.

"Takhle vůbec nepřemýšlím," odvětil Jágr po pondělním utkání na ledě Capitals na dotaz, zda se mohlo jednat o jeho poslední zápas ve Washingtonu, kde hrál v letech 2001 až 2004.

Calgary je Jágrovým devátým klubem v NHL. Nejstarší hráč ligy má šanci se představit i v lednu na ledě Floridy, v únoru na hřišti New Jersey, New York Rangers, Bostonu i Dallasu a v březnu v Pittsburghu.

Jágra takové věci nevzrušují. "Snažím se soustředit na každé střídání, každou minutu, která se mi naskytne," uvedl Jágr, který si v 11 zápasech v sezoně připsal šest bodů za gól a pět asistencí.

V Calgary přijal při touze v NHL pokračovat jinou roli, než na kterou byl zvyklý. Smířil se s tím, že nemusí být v elitních formacích a jeho čas na ledě klesne.

Jágr na ledě Washingtonu
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Proti Capitals Jágr strávil na ledě 14 minut a 43 sekund, což byl jeho třetí nejvyšší čas v tomto ročníku. V uplynulé sezoně ale v dresu Floridy trávil ve hře v průměru bez jedné vteřiny 17 minut.

"Mám jinou roli než kdy předtím. Nevadí mi to. Jde o novou výzvu. Musím pracovat jinak, než jsem zvyklý, ale velké příležitosti přicházejí. Nemusím hrát dlouho. I jako třetí útok se můžeme prosadit," věří Jágr.

V úvodu sezony musel český veterán dohánět manko po vynechání tréninkového kempu, pak jej při pátém startu v sezoně vyřadilo na více než dva týdny zranění třísel.

Na to nebyl zvyklý. Za předešlé čtyři sezony sehrál za New Jersey a Floridu 320 z 328 možných zápasů. V minulém ročníku sehrál všech 82 duelů.

"To se stává. Je to součást hry, minulý rok jsem měl dost štěstí. Tenhle rok sice moc ne, ale pořád je to v pohodě," nedramatizoval pauzu způsobenou zraněním Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články