Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladou Boleslav už nepovede Augusta, nahradit by ho měl Kýhos

Vedení hokejistů Mladé Boleslavi odvolalo hlavního trenéra Patrika Augustu. Desátý celek extraligy dočasně převezmou Boris Žabka a Viktor Ujčík. Tato dvojice povede tým ve večerním utkání s Hradcem Králové. O víkendu by klub měl oznámit jméno nového hlavního kouče. Podle informací deníku Sport jím bude Vladimír Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Augusta skončil na lavičce Mladé Boleslavi po špatných výsledcích

Kýhos po minulé sezoně skončil na lavičce Třince. Bruslařský klub ale příchod jednašedesátiletého bývalého kouče Litvínova, Komety Brno, Karlových Varů či Hradce Králové nepotvrdil.

"Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí. Patrik do klubu po lidské stránce velmi dobře zapadl a o to víc nás to mrzí. Tím spíš, když jsme chtěli jít určitou cestou, o které jsme mluvili před začátkem sezony. Situace se nicméně stává čím dál méně udržitelnou a my museli jednat, dokud je čas," uvedl generální manažer Jan Tůma.

Osmačtyřicetiletý Augusta přišel do Mladé Boleslavi před sezonou, kdy nahradil Františka Výborného. Ambiciózní středočeský klub, který v minulé sezoně postoupil do semifinále play-off, prohrál čtyři z posledních pěti zápasů a v tabulce ho od poslední pozice dělí jen tři body.

"Odvoláním trenéra Augusty v žádném případě nesvalujeme vinu pouze na něj. Valnou část odpovědnosti nesli a nadále ponesou především hráči. Hlavně oni si musí uvědomit, o co se tu hraje," uvedl Tůma. Mladá Boleslav je druhým klubem v soutěži, který v této sezoně odvolal trenéra. Na konci října skončil na střídačce Sparty Jiří Kalous, jehož nahradil Výborný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články