Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň vyhrála v Pardubicích 4:0 a drží se v čele extraligy

Hokejisté Plně vyhráli v 20. kole extraligy na ledě Pardubic 4:0 a mohou si i v první reprezentační pauze v sezoně užívat vedení v tabulce. Třemi body za dvě branky a asistenci zařídil výhru Indiánů čerstvý majitel pozvánky na turnaj Karjala Tomáš Mertl. Gólman Miroslav Svoboda udržel počtvrté v sezoně čisté konto, neinkasoval ve třetím duelu v řadě a drží neprůstřelnost 181 minut a 34 vteřin.

Utkání Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hned v úvodní minutě měl možnost domácí Tomášek, který byl ale faulovaný a gólman Svoboda si s jeho pokusem poradil. Po Čerešňákovi putoval na trestnou lavici také Preisinger, ale Dynamo 72 vteřin trvající výhodu pěti proti třem nevyužilo. V páté minutě se radovala po akci dvou nejlepších střelců soutěže Plzeň. Kloučkovi Kubalíkova střela vypadla a Mertl pohotově dorazil puk do prázdné branky.

Za hosty vzápětí zahrozil i Chalupa, za domácí měli možnosti Petr Sýkora a především Kaut, který nejdříve nepřekonal Svobodu bekhendovým pokusem a neuspěl ani z dorážky. Plzeň odolala i při Chalupově trestu a ve 14. minutě mohl zvýšit Indrák, který se natlačil před pardubickou branku, ale na Kloučka nevyzrál.

Následně putoval na trestnou lavici Petr Sýkora, za 10 vteřin i Cardwell a Indiáni po 11 sekundách výhodu dvou mužů v poli zužitkovali. Stach uvolnil mezi kruhy Mertla, který zamířil přesně k levé tyči a se 14 zásahy se přiblížil na rozdíl jediné trefy Kubalíkovi.

Třetí gól do sítě Dynama přidali hosté v oslabení

Hned v úvodu druhého dějství měl další možnost hostů Jones, ale pardubického gólmana nepřekonal. Na straně Dynama chyběla přesnější muška Beranovi. V 25. minutě se radovali opět Západočeši, přestože hráli při Chalupově vyloučení v oslabení. Mertl při rychlém protiútoku našel najetého Moravčíka, který bekhendovým pokusem procedil puk za Kloučka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

Dynamo se snažilo odpovědět, ale Perretovi nevyšla v přečíslení přihrávka na Kauta a pak v další šanci minul Treille z pravého kruhu. Mezitím zahrozil i plzeňský Petr Straka. Při Stachově vyloučení byl ve 33. minutě blízko snížení Petr Sýkora, ale Svoboda v poslední chvíli vykopl puk pravým betonem. Při Kautově vyloučení zase nepřekonali Kloučka Gulaš, Mertl ani Stach.

Hosté si v závěrečném dějství drželi bezpečný náskok. Svobodu hned v jeho úvodu nepřekonal Treille. Vzápětí mohl při Mojžíšově vyloučení zvýšit Kracík. Domácím nepomohly ani přesilovky při trestech Mertla a Schleisse. Druhou z těchto výhod přerušil trest pro pardubického kapitána Rolinka, který následně neudržel nervy a dostal trest na 10 minut i do konce utkání. Svoboda o čistý štít nepřišel ani v dalších oslabeních, naopak 82 vteřin před koncem dovršil výsledek z trestného střílení Kodýtek.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) 

Branky a nahrávky: 5. Mertl (D. Kubalík), 16. Mertl (Stach, Gulaš), 25. Moravčík (Mertl, Hollweg), 59. Kodýtek z trestného střílení. Rozhodčí: Hradil, T. Horák - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:9, navíc Rolinek (Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6856.

Pardubice: Klouček - Cardwell, Wishart, Ščotka, Mojžíš, Holland, Trončinský - J. Sýkora, Marosz, Rolinek - P. Sýkora, Tomášek, S. Treille - M. Beran, Poulíček, Starý - Perret, Bojko, M. Kaut - od 41. navíc Vondráček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - M. Chalupa, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák. 

Miloš Holaň (Pardubice): "Směr utkání byl udán naší úvodní přesilovkou pět na tři, kterou jsme neproměnili. Potom už jsme se trápili až do konce zápasu, neproměnili jsme ani ty nejvyloženější šance. Gól jsme nedali. Říká se, že když nedáte přesilovku pět na tři, tak si nezasloužíte vyhrát. Dnes se to potvrdilo."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Pro vývoj zápasu bylo důležité, že jsme hned na začátku uhráli oslabení. Hned potom, co jsme se dostali do rovnovážného stavu, tak jsme dali na 1:0. Z naší strany jsme ze zápasu spokojení pouze s body. Výkon nebyl ideální a hokej nebyl na pohled moc pěkný. Chtěl bych dnes vyzdvihnout našeho brankáře Míru Svobodu, který podal výborný výkon. Nebýt jeho, tak byl určitě výsledek jiný." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články