Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec potvrdil domácí formu, Olomouc zdolal v nájezdech

Zatímco na venkovních stadionech se trápí, doma je to jiná písnička. Hokejisté Liberce potvrdili, že před vlastními fanoušky se jim daří, a ovládli už třetí duel v řadě. Tentokrát to odnesla Olomouc, která duel dotáhla až do nájezdů. Výhru 3:2 ale nakonec brali Bílí Tygři, když rozhodující zásah si připsal Lukáš Krenželok. Hanáci tak sice nenavázali na tři vítězství z domácího ledu, ale i přes prohru se posunuli z devátého místa na sedmé. Liberec je jedenáctý.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Chtěli jsme tři body, ale buďme rádi za ty dva. Kdyby nějak vystřelili ke konci, tak jsme také nemuseli mít nic. Je to výhra a jdeme dál," řekl Krenželok.

V úvodu hrozili více hosté, jenže gólman Will jejich pokusy pochytal. V páté minutě mohli jít do vedení Bílí Tygři, když Bakoš dostal přihrávku do úniku, zakončil efektně s hokejkou mezi nohama, ale Konrád stihl jeho pokus vyrazit. O chvíli později ještě gólmana Olomouce prověřil Jánošík. Při Knotkově vyloučení ztroskotali na Konrádovi také Lakatoš a Ordoš.

Nebezpeční byli i hosté, ale větší šance měli nadále Bílí Tygři. Bakoš nebezpečně vypálil po individuální akci, ale Konrád byl opět na místě. Stejně tak po Bulířově vyjetí zpoza branky. Na druhé straně ztroskotal na Willovi Ostřížek.

Do druhé části vstoupili domácí náporem. Po Dernerově přihrávce ještě Ordoš minul, ale ve 26. minutě se už Liberec radoval. Redenbach našel zpoza branky za kruhy Havlína, který zamířil přesně do levého horního rohu Konrádovy branky. Ve svém 25. zápase v extralize se liberecký bek radoval z premiérové branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc

Další možnost Bílých Tygrů měl Bakoš, na druhé straně podržel Will svůj tým při šancích Eberleho a Knotka. Při Staňkově vyloučení hosté dokonce ve vlastním oslabení vyrovnali. Vyrůbalík uvolnil na pravém kruhu Laše, který zamířil přesně k protější tyči.

"Možná i díky tomu, že Liberec není úplně v pohodě jako minulé roky, tak měli šanci být pořád na dostřel, což se nám povedlo, takže paráda," řekl kapitán Olomouce Martin Vyrůbalík. Za domácí nejdříve neuspěli Šmíd, Jaroslav Vlach ani Bartovič, ale ve 38. minutě už jim vrátil vedení po Vlachově vyhraném vhazování Stránský.

Po 114 vteřinách třetí třetiny bylo opět vyrovnáno. Ostřížek využil clony před Willem a skóroval zpoza pravého kruhu. Potom se Liberec ubránil ve svém prvním oslabení v utkání při Kolmannově trestu. V 52. minutě musel Konrád krýt Bartovičův nebezpečný pokus, Willa o tři minuty později neprostřelil Laš. Nastavení neodvrátil ani v 58. minutě Stránský, jehož střelu Konrád ukryl v lapačce.

V nastavení při signalizovaném vyloučení mohl rozhodnout Krenželok, ale po průniku proti jeho blafáku do forhendu stihl Konrád vystrčit pravý beton. Při pobytu Skladaného na trestné lavici hosté odolali. V nájezdech se prosadili jen domácí Krenželok a Redenbach.

Krenželok si připsal vítěznou trefu díky blafáku do forhendu, po kterém stihl zasunout puk k levé tyči dříve než Konrád mohl zasáhnout betonem. "Už jsem to samé dělal v Litvínově a tam brankář ještě nechal beton. Tentokrát byl venku z brány, takže to šlo zasunout," dodal Krenželok.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Havlín (Redenbach, Bakoš), 38. J. Stránský (J. Vlach), rozhodující sam. nájezd L. Krenželok - 31. Laš (Vyrůbalík), 42. Ostřížek (Staněk). Rozhodčí: Pražák, Šír - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4731.

Liberec: Will - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, Staněk - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Jergl, Herman, Holec - od 41. navíc Roman Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že přijede organizovaný, houževnatý a nepříjemný soupeř, což se samozřejmě potvrdilo. Opět jsme narazili na naši nejslabší stránku v letošní sezoně, kterou je neproměňování šancí. Naráželi jsme celý zápas na skvěle chytajícího Konráda. Ve druhé třetině jsme dominovali a měli jsme odskočit na výraznější rozdíl ve skóre, což se nám nepovedlo. V závěru jsme byli rádi, že jsme uhájili nerozhodný stav, protože tam byly tutové šance z obou stran. Zápas byl na konci vabank. Jsem rád, že se nám opět podařilo skórovat v nájezdech a Roman Will rozhodl o tom, že jsme brali bod navíc."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Věděli jsme, že z Liberce se nevozí body lehce. Za zisk jednoho bodu můžu vyjádřit mírnou spokojenost. Bylo to vyrovnané utkání. My jsme v první a třetí třetině předváděli dobrou hru, bohužel nám utekla druhá třetina, kdy jsme byli pomalí. Neměli jsme rychlost, start na kotouč a prohrávali jsme osobní souboje. V závěru utkání bylo vidět, že obě dvě mužstva chtějí brát tři body. Byly šance na obou stranách. Paradoxně v prodloužení, ve kterém domácí hráli přesilovou hru čtyři na tři, jsme měli dvě vyložené šance. Ale neskórovali jsme z nich a v dovednostních soutěžích jsme dnes trošku zklamali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články