Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ve Spartě končí obránce Zámorský, Hlinka má pauzu na přípravu

Petr Zámorský předčasně končí angažmá v pražské Spartě. Jedna z hlavních letních posil se s klubem dohodla na rozvázání smlouvy. Až do listopadové reprezentační přestávky bude ve sparťanské sestavě chybět kapitán Jaroslav Hlinka, který dostal čas, aby se lépe připravil.

Petr Zámorský
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"S Petrem Zámorským jsme se dohodli, že si může hledat angažmá v jiném klubu," uvedl sportovní manažer Michal Broš. "Nesplnil naše očekávání a ani on sám není spokojen se svou pozicí po angažování Zbyňka Michálka a uzdravení dvojice Piskáček - Švrček, takže jsme jej po vzájemné dohodě uvolnili na trh," dodal Broš.

Zámorský, člen širšího reprezentačního kádru, odehrál za Spartu 15 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky. V hodnocení plus/minus bodů značící pobyt hráče na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách je na hodnotě -9.

Kapitán Hlinka se v úvodu sezony trápí, nejproduktivnější hráč historie Sparty doposud neskóroval a má jen šest asistencí. "Jardovy výkony nejsou ideální, on sám cítí, že by měl mužstvu pomoci více, a tak jsme se po vzájemné diskuzi dohodli, že si dá zápasovou pauzu," řekl Broš.

Čtyřicetiletý centr nyní bude tři týdny jen trénovat. "K týmovému tréninkovému programu přidá ještě individuální plán zaměřený zejména na oživení dynamiky pohybu. Všichni věříme, že mu to prospěje a po reprezentační přestávce se vrátí na led v lepším rozpoložení," dodal Broš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články