Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vondrka dvěma góly pomohl Chomutovu ukončit sérii porážek

Série šesti porážek je u konce, Chomutov poprvé od 1. října mohl oslavit tříbodový zisk. Piráti porazili doma Pardubice 3:2 zejména zásluhou Michala Vondrky, který skóroval dvakrát včerně vítězného zásahu v čase 59:06.

Michal Vondrka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Piráti nastoupili v pozměněné sestavě, čímž kouč Růžička zareagoval na šňůru neúspěchů. Utkání začalo z obou stran opatrně. Do úvodní šance si najel po pravém křídle Skokan, ale v brankovišti zabránil zakončení Kacetl, jenž poté vytěsnil i nahození Sklenáře a tvrdou ránu Poletína z vrcholu levého kruhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Pardubice

Do druhé části se přenesla hra ve čtyřech proti čtyřem po trestech těsně před přestávkou, čehož mohl využít Tomášek. Jeho bekhendu z hranice brankoviště vystavil stopku Lukeš. Vedení zajistil domácím ve 25. minutě Vondrka, jenž sám před gólmanem trefil pravý roh branky.

V polovině duelu byl hodně aktivní Starý, který nejprve sám neuspěl, ale poté byl strůjcem vyrovnávacího gólu, jelikož jeho ránu od modré čáry tečoval do sítě Beran. Po nastřelené tyčce Duškem Valach čtyři vteřiny před vypršením Mojžíšova trestu úvodním gólem v sezoně vrátil vedení na pirátské hole.

Od začátku závěrečného dějství Piráti téměř nehráli v pěti, jelikož se krátce po sobě nechali vyloučit Lauko, Koblasa a Slovák. Ve druhém oslabení jel sám na gólmana Tomica, ale nepovedlo se mu zakončit. Pět vteřin po návratu Slováka si Rolinek počkal u pravé tyčky, odkud zamířil přesně a vyrovnal.

O pár momentů později se mohl poprvé v extralize prosadit Havel, který ale z mezikruží selhal. Na začátku 59. minuty Skokan přihrál zpoza brány na Vondrku, jenž trefil bližší růžek Kacetlovy brány.

"Jsem hrozně rád, že mi to tam padlo. Hlavně před koncem, když jsem zápas rozhodl, protože už jsme tři body opravdu potřebovali. Je to vzpruha do dalšího pokračování," usmíval se Vondrka. V posledních vteřinách to zkoušely Pardubice v šesti, k vyrovnání jim to nepomohlo.

Piráti Chomutov - Dynamo Pardubice 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Vondrka (Slovák), 37. Valach (Slovák, Koblasa), 59. Vondrka (Skokan) - 30. M. Beran (Starý, Cardwell), 49. Rolinek (Čáslava, Cardwell). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - J. Ondráček, D. Klouček. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 3903.

Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Dlapa, L. Chalupa - V. Tomeček, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Lauko, Skokan, Poletín - J. Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Mojžíš, Čáslava, Holland, Trončinský - Tomášek, Marosz, S. Treille - Quenneville, Bojko, Perret - Vondráček, Dušek, Rolinek - M. Beran, Poulíček, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Jan Šťastný (Chomutov): "Bylo to pro nás strašně těžké utkání, protože to byl hlavně souboj s našimi hlavami. Věděli jsme, jak je série dlouhá a nepříjemná. Ke všemu přijel soupeř, kterému se jednoznačně daří, hraje lépe než my a boduje. Snažili jsme se nějakým způsobem zmobilizovat síly a připravit se. Utkání po celou dobu postrádalo lehkost. Myslím, že jsme měli docela dobrou první třetinu, ve druhé části byly Pardubice lepší a měly více šancí, ale my jsme ji paradoxně vyhráli 2:1. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme zápas jakkoliv zvládnout a konečně protrhnout sérii domácích porážek, která byla hrůzostrašná. Když padl gól na 2:2, nevypadalo to s námi dobře, ale přiklonilo se k nám štěstí. Určitě jsme nebyli lepším mužstvem."

Otakar Janecký (Pardubice): "Utkání se mi nehodnotí dobře, protože to byl nehezký hokej. Se štěstím vyhráli domácí. Víc to hodnotit nebudu, protože by byly pokuty. Nedá se to hodnotit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články