Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Lev pokořil Zlín hattrickem, zápas ale po trestu nedohrál

Jakub Lev odehrál nejvydařenější zápas ve vítkovickém dresu od letního příchodu z Plzně. Český reprezentant se hattrickem podílel na vysoké výhře Vítkovic 7:3 ve Zlíně a vždy se trefil v přesilové hře. Utkání ale nedohrál, po svém posledním gólu v 53. minutě bouřlivě oslavoval a od rozhodčích následně dostal desetiminutový osobní trest.

Jakub Lev se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Bohužel se rozhodčím má upřímná radost nezdála," usmíval se Lev po zápase. Rozhodčí Oldřich Hejduk a Petr Úlehla do zápisu napsali, že hráče potrestali za "vysmívání se soupeři po vstřeleném gólu".

Trest však Lvovi radost z výhry nezkazil. "Celý zápas jsme hráli dobře, soupeře ale dostaly do hry přesilovky. Naštěstí, z hlediska hry, nikoli z pohledu zranění Rosti Deje, jsme tlak soupeře zlomili," řekl Lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Vítkovice

Poukázal na situaci v 51. minutě, kdy domácí Ondřej Veselý zranil Deje a dostal pětiminutový trest. Vítkovice pak třemi góly získaly klid.

Zlín po dvou třetinách prohrával 1:4, na začátku poslední části ale dokázal snížit na 3:4. Podobné vzepětí předvedl už v neděli proti Plzni. "Upozorňovali jsme se na to. Díky dlouhé přesilovce jsme ale zápas dohráli v klidu," řekl šestadvacetiletý útočník.

Všechny tři jeho branky padly v přesilové hře. "První gól mě puk trefil do stehen, tak jsem ho doklepl. Podruhé jsem to poslal mezi nohy Kašíkovi a potřetí jsem věděl, že domácí hráči jsou unavení, tak jsem našlápl a kompletně to projel," vylíčil své zásahy Lev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články