Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pavelec si užívá druhou šanci v Rangers, s rolí dvojky je smířený

Na první plnohodnotnou šanci v novém ročníku sice Ondřej Pavelec stále čeká, ale působení v New York Rangers si po trochu hořkém konci ve Winnipegu užívá. Třicetiletý brankář zatím ze čtyř utkání odchytal jen dvě třetiny nepodařeného sobotního duelu v Torontu (5:8). S rolí dvojky švédské hvězdy Jezdců Henrika Lundqvista je Pavelec od červencového podpisu ročního kontraktu na 1,3 milionu dolarů smířený.

Ondřej Pavelec
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

"Už když jsem podepisoval kontrakt, tak jsem věděl, do čeho jdu. Henrik je jasná jednička. Já to ale beru úplně v pohodě. Vím, jaká je má role, a snažím se ji dělat co nejlépe. Kdykoliv mi řeknou, abych šel do brány, tak musím být připravený na sto procent," řekl Pavelec.

V minulé sezoně ztratil ve Winnipegu místo v brankovišti v konkurenci Connora Hellebuycka a Michaela Hutchinsona a po přípravném kempu se přesunul na farmu do Manitoby do nižší AHL. V polovině ledna se do týmu Jets vrátil, ale stihl odchytat pouze osm zápasů a pak se zranil a sezona pro něj skončila.

S Winnipegem mu skončila pětiletá smlouva na 19,5 milionu dolarů a jako nechráněný volný hráč se hned 1. července upsal Rangers. "Věděl jsem, že v NHL můžu pořád hrát. Šlo jen o to, jestli ještě dostanu někde ve třiceti letech šanci. Jsem rád, že si mě vybrali právě Rangers," prohlásil Pavelec.

Ondřej Pavelec během utkání NHL v Torontu
zdroj: USA Today Sports autor: Tom Szczerbowski

Soutěžní debut v dresu Jezdců si odbyl v Torontu, kdy ale až za stavu 2:5 po první třetině nahradil Lundqvista. Na šanci od první minuty zatím stále čeká. "Všechno je to na rozhodnutí trenérů. Hodně také záleží, jak se zrovna Hank cítí. Zápasy jdou ale rychle po sobě, takže ta šance dříve nebo později přijde," předpokládal Pavelec.

V novém působišti si nemůže vynachválit spolupráci s koučem brankářů Benoitem Allairem. "Je to výborný trenér gólmanů, který toho má strašně moc za sebou. Má svou filozofii zaměřenou na detaily, které pak ve finále rozhodují. Jsem rád, že jsem vůbec dostal příležitost spolupracovat s takovýmto trenérem," pochvaloval si Pavelec.

Přesun na Manhattan pro něj znamenal nový začátek a zatím si novou adresu jen pochvaluje. "Je to čest chytat za tak slavný tým, který pochází z původní Original Six. Velkoklub, který má obrovskou historii a navíc hraje své zápasy v nejslavnější hale na světě. Co víc si tedy člověk může přát," těšil se Pavelec na duely v Madison Square Garden.

Ve městě se stihl rychle zabydlet. Nešel úplně do neznáma. "Já New York už celkem znám, jezdím sem dost často i mimo sezonu. Je to ale zase něco trochu jiného, být tu každý den a žít tu v centru dění. Zatím jsem ale spokojený, nic mi tu nechybí. Bydlím kousek od haly, takže chodím pěšky a vyhnu se dopravním zácpám," prohlásil Pavelec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články