Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hradec boj o postup vzdal, do Bernu si dojel pro porážku 2:5

Jako jediný ze čtveřice českých zástupců v Lize mistrů se do play-off mezinárodní soutěže neprobojoval Hradec Králové. Východočeši v přímém souboji o postup prohráli v Beru 2:5 a skončili ve skupině F poslední.

Radost hokejistů Bernu
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec minulou středu doma zdolal Bern 5:4 a šel do zápasů o postup z druhého místa, ale sestava Východočechů potvrdila odmítavý postoj a nedůvěřivost klubového šéfa Miroslava Schöna k celému projektu Ligy mistrů.

Chyběli v ní útočníci Bednář, Džerinš, Köhler, Koukal, Kukumberg a Šimánek, obránci Cibulskis, Gregorc, Graňák, Pláněk a Vydarený i brankář Rybár.

Hradečtí se sice před 13 689 diváky ujali na konci úvodního dějství vedení díky Vopelkovi, ale ve 22. minutě vyrovnal v přesilové hře Rüfenacht a o osudu utkání rozhodli ve druhé části Untersander, Pyörälä a Scherwey, který navíc v úvodu třetí třetiny upravil už na 5:1.

Gólové rozloučení se soutěží zařídil Mountfieldu devět minut před koncem osmnáctiletý obránce Muška.

SC Bern - Hradec Králové 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Rüfenacht (Scherwey), 27. Untersander (Ebbett), 33. Pyörälä (Noreau, Raymond), 40. Scherwey (Ebbett, Untersander), 44. Scherwey (Haas, Raymond) - 19. Vopelka (Červený, Dragoun), 51. Muška (Cingel, Jarůšek). Rozhodčí: Schrader, Stricker - Kaderli, Kovacs. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 13 689.

Sestava Hradce Králové: J. Sedláček - F. Pavlík, Muška, Rosandič, M. Pohl, Barák, Čáp - Jarůšek, Cingel, Zigo - Vopelka, Dragoun, Červený - R. Pilař, Miškář, Jirásek - Kopta, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články