Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Lídr extraligy zničil Kladno, tři góly Vítkovic dal Klimek

Ostrava - Hokejisté Vítkovic rozstříleli v předehrávce 24. kola extraligy Kladno 6:1 a upevnili si postavení v čele extraligy. Domácí na ledě jasně dominovali od první části, o výsledku pak rozhodli čtyřmi trefami v druhé dvacetiminutovce. První extraligový hattrick v kariéře zaznamenal útočník Lukáš Klimek.

Už po první třetině mohlo být o výsledku rozhodnuto. Vítkovice důrazem i bruslením nedávaly soupeři vydechnout a Kopřiva se měl v kladenské brance co ohánět. Přes spoustu dobrých zákroků neodolal ani tři minuty: už po 158 sekundách dotlačil ze závaru před brankovištěm puk poprvé za čáru Klimek.

Kladno zaostávalo v nasazení

Gól na jednostranném průběhu nic nezměnil. Pasivní hosté zaostávali hlavně v nasazení a měli štěstí, že Krenželok v přečíslení dva na jednoho neposlal puk před prázdnou branku úplně nekrytému Burgrovi. Kopřiva si po další chybě kladenské obrany poradil i s únikem Klimka. 

Domácí marně dobývali soupeřovu branku i v přesilovce. Jurečka tečovanou střelou trefil tyčku a Krstev poslal bombu z dorážky do jednoho ze zadáků, který úspěšně zaskočil za gólmana. Z dvacetiminutové pohody vítkovického brankáře Pince Středočeši vyrušili až v závěru první části, nerozchytaný gólman si však s atakem Diviše dokázal poradit.

Vítkovice se ve druhé třetině strefily čtyřikrát

Kladno až na začátku druhé části projevilo větší aktivitu, ale druhý gól v jeho síti obrátil všechno ke starému. Klimek se opět prosadil v souboji před brankou a Kopřivu překonal podruhé. Defenziva Středočechů byla k vítkovickému víření před brankou dále tolerantní. Z těsné blízkosti skóroval i Svačina, který vyšťoural puk ze skrumáže před Kopřivou. 

Tři góly k dobru už Vítkovicím uvolnily ruce. Výběr kouče Hadamczika si dovolil v útočné části mnohem více kombinovat a jednu z akcí zakončil přesným volejem Petrovický. Pátý gól měl nádech exhibice: trojice Roman, Hruška, Varaďa rozebrala hostující defenzivu a Varaďa si bekhendem vychutnal Kopřivu.

Brankáře Kopřivu v závěru vystřídal Lev

Kladenští trenéři ušetřili reprezentačního gólmana dalších útrap a na poslední část ho vystřídal Lev, který už neměl tolik práce. Vítkovice šetřily síly, Klimek si přesto vystřílel hattrick, když i do třetice se do sítě trefil z bezprostřední blízkosti brankoviště. Pět minut před koncem hosté zkorigovali porážku, čisté konto poskvrnil Pincovi bekhendovým blafákem Kuchler.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články