Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kometa v Lize mistrů válí, poradila si i s Malmö

Brno porazilo ve skupině B Ligy mistrů Malmö 5:4 v prodloužení, když mu k výhře výrazně pomohl dvěma góly a jednou asistencí Martin Erat. Kometa již měla jistý postup, k vítězství ve skupině stačí Brňanům příští týden ve Švédsku jakkoliv bodovat.

Radost hokejistů Brna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometě bez zraněného obránce Ondřeje Němce vyšel dokonale vstup do zápasu, po necelých pěti minutách už vedla po gólech Čermáka a Zaťoviče 2:0.

Brňané měli hru pod kontrolou a na začátku třetí dvacetiminutovky navýšili náskok na 4:1, po hrubých chybách ale umožnili soupeři za 160 sekund třemi góly srovnat.

Stejně jako v předcházejících dvou zápasech Ligy mistrů proti Kuopiu a Stavangeru rozhodla Kometa o dvoubodové výhře v prodloužení.

V 62. minutě Vojtěch Němec trefil tyč, když byl při akci faulován. V přesilovce pak po Krejčíkově přihrávce vstřelil Erat vítězný gól Brňanů.

"Čtvrtý gól na začátku poslední třetiny nás trochu ukolébal. Naše chyby následně soupeř bleskově využil. Takové situace by se nám neměly stávat. Pro nás bylo velmi složité přeskočit z extraligy do Ligy mistrů s vědomím, že už máme jistý postup. Důležité je, že jsme opět zvládli prodloužení," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Kometa Brno - Malmö Redhawks 5:4 v prodloužení (2:0, 1:1, 1:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. L. Čermák (Dočekal), 5. Zaťovič (M. Erat), 33. M. Erat (Zaťovič), 41. T. Svoboda (V. Němec), 63. M. Erat (Krejčík, T. Svoboda) - 30. Görtz (Haudum, Händemark), 43. Hardt (E. Andersson), 44. Mäntylä (Andersson, Haudum), 46. Zaar. Rozhodčí: Hodek, Stano - Ondráček, Lhotský. Cyloučení: 4:4, Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 3067.

Sestava Brna: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Vágner, Malec, Bartejs, Mikyska - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články