Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kubalík skóroval podesáté v sezoně, Plzeň ale s Jihlavou ztratila bod

Nejlepší extraligový útok se v domácím prostředí proti nováčkovi z Jihlavy trápil. Na gól Čachotského z 21. minuty vzápětí odpověděl svým desátým zásahem v sezoně Dominik Kubalík, další branku ale Indiáni v základní hrací době nepřidali. O vítězství Západočechů rozhodl až ve 4. minutě prodloužení Moravčík. Plzeň vyhrála popáté za sebou, Jihlava získala teprve druhý bod z ledu soupeře.

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Je to naše nejcennější vítězství v sezoně. Ubojovali jsme to, protože to bylo hrozně náročné. Jihlava byla urputný soupeř, nic nám nedali zadarmo," řekl po utkání střelec vítězného gólu Michal Moravčík. "Hráli hrozně zarputile, byli hrozně agilní a mrštní. Nenechali nám žádný prostor, proti takovému stylu se hraje vždy hrozně těžko," dodal bek Škody.

Hosté vstoupili do utkání aktivně a otupili tím očekávaný plzeňský nápor. Hráči Dukly přečkali i oslabení a paradoxně Indiány dostali do hry během vlastní přesilovky. Po akci Petra Straky ve 14. minutě ovšem nejproduktivnější hráče extraligy Gulaš zblízka vypálil nad branku.

Za chvíli střelu Jonese od modré čáry tečoval Indrák jen těsně vedle již ležícího Škarka. Jihlavský gólman poté dokázal zastavit i pokus na brankovišti nekrytého kanonýra Dominika Kubalíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Jihlava

Tlak domácích vrcholil před koncem první části při přesilovce, kdy hosty od pohromy po dvou ranách bez přípravy Dominika Kubalíka a průniku Indráka uchránil jen skvělý Škarek.

Krátce po přestávce ale Rys šikovnou zadovkou uvolnil Čachotského a ten po dlouhé forhendové kličce otevřel skóre. O 27 vteřin později ale Škarek Indrákovu střelu z mezikruží pouze ztlumil a pohotový Dominik Kubalík dorážkou vyrovnal na 1:1.

"Byla tam střela a já jsem měl správně zabrzdit u brány, nohy mě ale vezly dál a najednou to brankáři vypadlo. Moc lidí o tom nevědělo, já jsem jel kolem, všiml si toho a doklepl to tam," komentoval svoji desátou branku nové sezony Dominik Kubalík.

Hosté přes rychlou gólovou odpověď Indiánů překvapivě ožili a útoky se střídaly na obou stranách. Po pěstním souboji domácího Straky s Váňou Západočeši opět převzali iniciativu, ale přes obětavou jihlavskou defenzivu se neprosadili ani během početní výhody.

"Po celý zápas jsme většinou hráli na útočné polovině, o to ale bylo těžší zůstat připravení na hru v obraně. Takhle se chyba udělá snáz a museli jsme si dávat pozor," všiml si Moravčík.

Naopak na začátku závěrečné třetiny domácí ve snaze skórovat otevřeli hru a hosté hrozili z brejků. Po pravé straně se protáhl aktivní Tomáš Kubalík, ale tvrdou střelou Svobodu nepřekonal. Plzeňský gólman za chvíli stačil zasáhnout i proti pokusu na levém kruhu osamoceném Žálčíkovi.

Domácí, hrající již jen na tři útoky, se sice drželi víc v útočném pásmu, ale hosté si z protiútoků vypracovali větší šance. V 55. minutě Svoboda jen s obtížemi vyrazil střelu Jiránka a Tomáš Kubalík nestačil dorazit kotouč do odkryté branky.

V čase 63:17 přihrál Stach mezi kruhy Moravčíkovi a ten se trefil přesně do pravého horního rohu. "Od Ády Stacha jsem dostal přihrávku, která se hrozně vrtěla. Chtěl jsem hlavně trefit bránu a naštěstí to vyšlo," popsal svoji první trefu sezony Moravčík.

HC Plzeň - Dukla Jihlava 2:1 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. D. Kubalík (Indrák, Stach), 64. Moravčík (D. Kubalík, Stach) - 21. Čachotský (Rys, F. Seman). Rozhodčí: Šír, Lacina - Brejcha, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 6721.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán - Gulaš, Mertl, D. Kindl - Indrák, Stach, D. Kubalík - P. Straka, Kracík, Schleiss - Hollweg, Preisinger, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Jihlava: Škarek - Suchánek, De la Rose, Šidlík, Půža, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Macík, R. Hubáček, Protasenja. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Počítali jsme s tím, že Jihlava bude tuhý soupeř, který je hodně dobře organizovaný dozadu. Navíc mají rychlé výpady a přesně to se dnes potvrdilo. Utkání se pro nás po inkasovaném gólu nevyvíjelo vůbec dobře, ale podařilo se nám rychle vyrovnat. Ve třetí třetině jsme sice měli tlak, ale oni toho hodně zblokovali a gólman toho i kvůli našemu špatnému clonění dost pochytal. Nebylo to vůbec jednoduché utkání a musím říct, že jsme za dva urvané body strašně rádi. Hodnocení je pozitivní, protože bez ohledu na výsledek jsme potkali zatím nejnepříjemnějšího soupeře v sezoně."

Petr Vlk (Jihlava): "Teď po utkání jsme samozřejmě zklamaní, že máme jenom bod. Na druhou stranu jsme sem jeli s velkou pokorou, protože jsme znali předchozí plzeňské domácí výsledky. Respekt nás ale nezabrzdil a kluci se s tím dnes poprali výborně. V určitých fázích zápasu jsme byli soupeři rovnocenným partnerem a někdy jsme ho i přehrávali. Samozřejmě se zkušenost a šikovnost na straně soupeře projevila, ale my jsme svoje nedostatky nahradili bojovností. Musím vyzdvihnout brankáře Škarka, který nás podržel. Odvážíme si sice jenom bod, ale klukům za dnešek patří velký dík."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články