Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta otočila zápas v Olomouci, výhru vystřelil v prodloužení Uher

Ještě ve 48. minutě prohrávala Sparta v 9. kole extraligy na ledě Olomouce 0:2. Poté však Pražané zásluhou dvou zásahů obránců Pavelky a Mikuše během 66 sekund dokázali vyrovnat a v prodloužení rozhodl o vítězství hostů Dominik Uher. Olomouc doma potřetí za sebou nevyhrála.

Utkání Olomouc – Sparta
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Opět jsme ztratili body doma, což se nesmí stávat. V prvních dvou třetinách se nám dařilo hrát to, co jsme si řekli. Spartu jsme moc do něčeho nepustili. Ale asi jsme ještě měli dát jednu branku z přesilovky, kdy to tam viselo ve vzduchu," řekl Laš. "Ve třetí části jsme po inkasované brance v oslabení chtěli rozhodnout a přidat třetí gól, ale nechali jsme si dát gól z brejku," dodal.

Olomouc se dostala do vedení v deváté minutě. Laš chytře využil chyby v rozehrávce Sparty, nahodil puk na branku a Knotek jej tečoval za Honzíka. Sparta mohla srovnat také po chybě Olomouce. Říčka ale sám před Konrádem uspěl a dorážka nevyšla ani Klimkovi.

Domácí zatlačili Spartu při signalizovaném vyloučení Nedomlela, Vlach pálil po Ondruškově dělovce a Honzík se štěstím vyrazil. Pár vteřin před pauzou ještě mohl zvýšit Jakub Galvas, ale sparťanský gólman zasáhl lapačkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sparta

Druhou část začala aktivněji Olomouc. Kanaďan Sundher se probil před branku, ale také ztroskotal na Honzíkovi. Na druhé straně vytáhl Konrád ramenem střelu Kumstáta. Ve 25. minutě trefil Sundher bekhendem z dorážky tyčku sparťanské branky. Sparta odpověděla šancí Kudrny, který nezamířil přesně.

Ve 28. minutě domácí zvýšili na 2:0. Role si u gólu prohodili Laš s Knotkem. Centr první formace uvolnil Laše, který našel místo nad Honzíkovou lapačkou. Třetí branka visela ve vzduchu při Uhrově vyloučení a hosty držel opět gólman.

Ve 35. minutě chytil i obrovskou šanci Knotka, který dorážel puk do odkryté branky. Sparta málem snížila 21 sekund před sirénou, ale sudí zapískal těsně před tím, než se puk dostal za brankovou čáru.

Ve závěrečné části Sparta ubránila oslabení a po chybě Hanáků byl ve velké příležitosti Reichenberg. V následné přesilovce chytil Konrád se štěstím ránu Pavelky. Olomoucký gólman se vyznamenal i v další početní převaze Pražanů, kdy betonem zastavil Říčkovu dělovku.

Ve 48. minutě už Sparta snížila, když přesilovku využil Pavelka dorážkou Hlinkovy střely. O minutu později se dostali hosté do přečíslení tří na jednoho a Mikuš vyrovnal. Hned v úvodu prodloužení ujel Forman, ale neměl přesnou mušku. O bodu navíc pro Spartu ale rozhodl po Černochově přihrávce Uher.

HC Olomouc - Sparta Praha 2:3 v prodloužení (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 9. J. Knotek (Laš), 28. Laš (J. Knotek, Sundher) - 48. T. Pavelka (J. Hlinka, Pech), 49. J. Mikuš (Kumstát, Pech), 64. Uher (Černoch, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Lederer, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:4, navíc Uher, P. Vrána (oba Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváků: 4915.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Herman, Holec - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Sparta: Honzík - Tomáš Dvořák, T. Pavelka, Zámorský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš - Forman, Reichenberg, Říčka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Uher. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.

Zdeněk Moták (Olomouc): "V prvních dvou třetinách jsme navázali na zápas v Třinci, byli jsme hokejovější, dobře jsme bruslili, ale nedali jsme více než dvě branky. To nás asi stálo zápas. Pustili jsme Spartu na rozdíl gólu a byli jsme pod obrovským tlakem, načež vyrovnávací branka přišla. Pak jsme se ještě zvedli, ale na vítězství už to nestačilo. V prodloužení jsme udělali dvě chyby a z jedné padl rozhodující gól. Jsme rádi, že bodujeme. I za tento bod jsme vděční, i když zase mohlo být gólů a bodů určitě více."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Začátek se nám nepovedl, byli jsme po výhře nad Libercem asi moc dobře naladění, chtěli jsme na ni navázat, ale to se nám pětatřicet minut nedařilo. Nevím, zda to může být i cestou, ale Olomouc hrála velmi dobře, vzadu nás do ničeho nepouštěla, měli jsme snad osm střel na branku. Až v závěru druhé části jsme trochu měli tlak. Gól, který nebyl uznán, nás nakopnul, protože v nás vyvolal emoce. Pochopili jsme, že to jde do branky dostat. Chtěli jsme dát aspoň jeden, abychom vyrovnali, protože jsme si ten neuznaný gól počítali v hlavách. Trošku jsme zjednodušili hru, podařilo se nám srovnat. V prodloužení je to vabank, povedla se nám pěkná akce. To už je většinou o štěstí a my ho měli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články