Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Litvínov dál sází na černožlutou DNA, musí ale nahradit Hanzla

Image rodinného klubu, se kterým je většina opor spojena dlouhodobým černožlutým poutem, se dál chce držet Litvínov. Chemici znovu udrželi pohromadě jádro týmu s výjimkou reprezentanta Robina Hanzla, kterého zlákal ruský Nižněkamsk. Cílem pro tradiční severočeský klub zůstává postup do play-off, nevzdává se ale ani snů o zopakování tři roky staré zlaté jízdy.

Hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Janus odešel do Slovanu, jedničkou Chemiků bude Kantor

Hráči by v sezoně měli čerpat z delší letní přípravy, kterou kouč Radim Rulík prodloužil na 12 týdnů. "Ambicí by měl být určitě postup do play-off. Musíme najít čtyři mužstva, která našlapeme pod sebe. Potom je možné skutečně všechno," řekl generální manažer Robert Kysela.

Vedle absence Robina Hanzla se realizační tým musel v letní přestávce vyrovnat s odchody zejména v defenzívě. Slovenská jednička Jaroslav Janus se vrátila do Slovanu Bratislava, obránce Filip Pavlík odešel do Hradce Králové, další bek Tomáš Pavelka do Sparty a slovenský veterán Tomáš Frolo po jedenácti letech zamířil tam, kde v extralize začínal, tedy do Vsetína.

Ilustrační foto

Januse by měl mezi třemi tyčemi nahradit Pavel Kantor, který po neúspěšném angažmá ve Vítkovicích strávil minulou sezonu v prvoligovém Prostějově. Do obrany přišel z Hradce Králové Stanislav Dietz, z Třince devatenáctiletý talent Lukáš Doudera a z Karlových Varů si Chemici stáhli Marka Baránka.

"Podařilo se nám udržet kostru mužstva, kolem kapitána Trávníčka zůstaly v kádru ty největší opory kromě Robina Hanzla. Odchody jsme se snažili nahradit stejně kvalitními nebo minimálně ambiciózními hráči, kteří mají předpoklad té kvality dosáhnout," uvedl Kysela.

Reichel zamířil do zámoří, do Litvínova se vrací Jánský

Z útočníků skutečně odešel už jen veterán Rostislav Martynek do prvoligového Frýdku-Místku a mladý Kristián Reichel do kanadské juniorky.

Naopak po ročním úspěšném působení v prvoligovém Kladně se do podhůří Krušných hor vrátila jedna z černožlutých stálic posledních let Peter Jánský, která rovnou naskočila do elitní formace k Viktoru Hüblovi a Františku Lukešovi.

Ilustrační foto

"Peter odešel, že jeho výkony nebyly úplně přesvědčivé. Doufal, že by tu příležitost mohl znovu dostat. Po nějakých pohovorech jsme se dohodli na smlouvě a pro mě je to nejpříjemnější překvapení přípravy. Zdá se mi, že jsme přivedli nějakého reprezentanta," podotkl Kysela.

Hanzlovy góly by měl nahradit Kanaďan Nicholls

Produktivitu si Litvínov slibuje i od Joshe Nichollse, který přišel z německého Straubingu a měl by v sestavě nahradit právě Robina Hanzla. Kanaďan se hned zařadil do druhého útoku po bok Jakuba Černého a Martina Hanzla.

"Ukázal, že je typem, který té lajně pomůže možná k ještě většímu počtu branek. Je to klasický koncový hráč, má pohotovou tvrdou střelu, což nám možná trošku chybělo," dodal Kysela.

Litvínov má jistě předpoklady k tomu, aby udržel výkonnost a postavení z minulé sezony a pokusil se znovu prorazit v play-off. Sestava zůstala pohromadě, tým má zkušeného trenéra Rulíka a klub je stabilizovaný. Historie ale před přehnaným optimismem varuje.

Chemici se po úspěšných ročnících pravidelně propadají do podprůměru, po mistrovské sezoně skončili v té následující až v baráži. Navíc, s výjimkou historického titulu se přes čtvrtfinále dostali naposledy před 17 lety.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články