Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Svaz chystá v září Týden hokeje pro děti

Praha - Český svaz ledního hokeje plánuje také v rozjíždějící se sezoně akce "Týden hokeje", které patří do projektu "Pojď hrát hokej". Děti si mohou od 18. do 24. září vyzkoušet hokejové tréninky ve více než 130 klubech. Loni v září se do akce zapojilo 25 oddílů, v lednu pak 136 týmů.

Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej
zdroj: ČTK autor: Ruml Miloš

"Ve srovnání s běžnými náborovými aktivitami byla (v minulé sezoně) účast několikanásobná. Například v Kroměříži nebo ve Zlíně přišlo více než sto dětí. Celkem se Týdnů hokeje zúčastnilo téměř sedm tisíc dětí a velký úspěch očekáváme i letos," uvedl manažer rozvoje hokeje ČSLH Milan Hnilička.

Logisticky se do projektu nově zapojí i společnost DHL Express, jejíž zástupci podepsali s hokejovým svazem novou tříletou smlouvu na podporu mládeže. I nadále bude mezinárodní přepravce titulárním sponzorem juniorské extraligy. "Pro nás je to zásadní věc," podotkl prezident ČSLH Tomáš Král.

I díky spolupráci s DHL mohl hokejový svaz v posledních letech více než zdvojnásobit finanční podporu mládežnického hokeje. Zatímco v roce 2009 činila podpora mládeže 47 milionů korun, loni už šlo o 103,4 milionu.

"Jsou to obrovská čísla, ale je potřeba je hodnotit s ohledem na částky na začátku. Navíc hokejové velmoci podporují mládež ještě více. Důležité ale je, že vedle nich nejsme za trpaslíky. Pořád však máme co dohánět," podotkl Král.

Věří, že se investice již začínají projevovat. "Před osmi devíti lety jsme si řekli, jakou cestou chceme jít, a té se držíme," řekl prezident ČSLH, jenž poukázal na nedávné dobré výsledky mládežnických reprezentací na různých turnajích. "Máme za to, že finance, které do mládežnického hokeje vkládáme, začínají přinášet ovoce," dodal Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články