Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec měl nakročeno k výhře, nakonec semifinalistovi z Växjö podlehl v prodloužení

Liberec - Vypadalo to na vítězný obrat, ale Bílým Tygrům závěr utkání Ligy mistrů proti švédskému Växjö nevyšel a Liberec tak prohrál v úvodním duelu skupiny E 3:4 v prodloužení. Severočeši prohrávali už 0:2, poté se ale prosadili třikrát v rozpětí necelých čtyř minut. Poslední slovo ale měli Seveřané a po srovnání v 51. minutě rozhodl po dvou minutách nastavení Rosén.

Lukáš Jašek z Liberce (vpravo) v utkání LM proti Växjö
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec účinkoval i v předchozích třech ročnících soutěže a s Ligou mistrů má tedy bohaté zkušenosti. Na začátku druhé třetiny prohrával loňský extraligový mistr už 0:2, přesto dokázal poté, co se základní hrací doba přehoupla do druhé poloviny, v rozmezí tří minut a 24 vteřin vývoj otočit na 3:2. A to ještě Martin Bakoš trefil po druhém gólu protivníka tyč.

Další šance - včetně dvojnásobné početní výhody - ale Liberečtí nevyužili a potrestal je za to v 51. minutě vyrovnávací brankou Elias Pettersson. V čase 62:10 ukončil zápas Rosén.

"Ve druhé třetině jsme najednou otočili zápas třemi rychlými góly, ale neudrželi jsme to. A prodloužení už jsme nezvládli. Mohli jsme soupeře zlomit v dlouhé přesilovce pět na tři ve třetí třetině, je to velká škoda. Sám jsem měl asi tři šance. Klobouk dolů před hráči soupeře, hráli velmi obětavě, ale my musíme zkrátka přesilovku pět na tři sehrát mnohem lépe," mrzelo útočníka Bakoše.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

Bílí Tygři Liberec - Växjö 3:4 v prodl. (0:1, 3:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 32. Bakoš, 33. Ordoš, 35. Lakatoš (Bulíř) - 10. Josefsson (Kiiskinen), 21. Brodecki (Fröberg, Bohm), 51. Pettersson (Persson), 63. Rosén. Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Pešina - Gerát, Hynek (všichni ČR). Vyloučení: 8:5, navíc Lakatoš (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4236.

Sestava Liberce: Will - Jánošík, Ševc, Plutnar, Šmíd, Mojžíš, Derner - Lakatoš, Jelínek, Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - Stránský, Vlach, Špaček - A. Dlouhý. Trenér: Mlejnek.

Hokejové Lize mistrů se věnoval také Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články