Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liga mistrů chce být nejlepší soutěží Evropy, o úspěch se poperou i čtyři české týmy

Praha - Další budování značky a zvýšení prestiže, takové jsou hlavní cíle hokejové Ligy mistrů. Mezinárodní soutěž čeká čtvrtý ročník a po snížení počtu účastníků na 32 se v ní představí jen čtyři české kluby - mistrovská Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Hradec Králové a Oceláři Třinec.  Ty by rády navázaly na představení pražské Sparty, která v minulém ročníku jako první český zástupce dokráčela až do finále.

Hokejisté Frölundy se radují z vítězství v Lize mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Adam Ihse

"Chceme být nejlepší evropskou hokejovou soutěží," nastínil cíle výkonný ředitel Ligy mistrů Martin Baumann.

K prestiži mají napomoci také zvyšující se prize money. V nadcházejícím ročníku se mezi účastníky rozdělí celkem 1,54 milionu eur a nový šampion dosáhne na 300 tisíc eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Do hokejové Ligy mistrů se zapojí čtyři české týmy

Postupně budou odměny vzrůstat, až se na konci současného kontraktu v sezoně 2022/23 vyšplhají na 3,46 milionu eur celkově a na 720 tisíc eur pro vítěze.

Cílem Ligy mistrů je také zvýšit zájem fanoušků o soutěž a organizátory trápí především klesající křivka ve Švédsku.

Naopak loňské tažení Sparty a plnící se O2 arena je nadchla. "Viděli jsme plné stationy a skvělou atmosféru. Věříme, že to bude podobné s týmy, které budou hrát v příští sezoně," přeje si Baumann.

Oproti minulému ročníku, kdy hrálo soutěž 48 klubů a z nich mělo 26 automaticky zajištěnou účast na základě spolumajitelského podílu, se nově kvalifikovaly celky pouze sportovní cestou.

"Máme obhájce vítězství, vítěze Kontinentálního poháru, třináct mistrů jednotlivých zemí, dva vítěze základní části, pět týmu ze druhých míst, pět finalistů a pět semifinalistů," poukázal Baumann na zvýšení kvality ryze podle výsledků.

I v novém ročníku se bude bojovat o každý bod kvůli žebříčku, podle kterého se bude přidělovat počet účastníků soutěže. Maximální počet pěti mají díky dosavadním třem ročníkům jen Švédsko a Finsko, následuje se čtyřmi Švýcarsko a Česko.

Po třech mají Německo a rakouská EBEL, dále mají po jednom vedle vítěze Kontinentálního poháru Slovensko, Norsko, Bělorusko, Dánsko, Velká Británie, Francie a Polsko. "Každý získaný bod je pro žebříček důležitý," zdůraznil Baumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články