Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Kapitán Straka zařídil Plzni hattrickem vysokou výhru nad Libercem

Plzeň - Hokejistům Plzně se ve 22. kole extraligy podařilo rázně ukončit pětizápasovou sérii bez výhry, když vysoko porazili Liberec 6:1. Hráči Lasselsbergeru o své jednoznačné výhře rozhodli v první třetině, kterou i zásluhou tří branek kapitána Martina Straky vyhráli 5:1. Bílí Tygři v její druhé polovině inkasovali čtyřikrát během necelých pěti minut a po reprezentační pauze stále čekají na bodový zisk.

V domácí brance se překvapivě objevil Altrichter a již ve třetí minutě ho po střele Podkonického zachránila od inkasovaného gólu jen pravá tyčka. Udeřilo až na druhé straně, když první vyloučení hostů v utkání potrestal po křížné přihrávce Fabuše zblízka pohotový Straka. Šanci Kracíka z plzeňské speciální přesilovkové formace dokázal liberecký gólman Hnilička zneškodnit. Na Fabušovu dorážku by už v leže nedosáhl, mířila však nad.

Zápasu dominoval plzeňský kapitán Straka

Hosté se vrátili do utkání díky nedisciplinovanosti Západočechů. Dvojnásobnou početní výhodu přetavil ve vyrovnání tradičně nechytatelnou bombou od modré čáry Zíb. Množství nedovolených zákroků se ovšem nevyvarovali ani hosté a po povedené přesilovkové kombinaci vrátil střelou bez přípravy domácím vedení opět Straka. O 64 vteřin později navíc při hře čtyři na čtyři neudržitelný Straka obral o kotouč laxně rozehrávajícího Nedvěda a tváří v tvář Hniličkovi dokonal hattrick. 

Neuběhla ani další minuta a Pácalovu střelu od modré čáry vrátil do sítě Vlasák. Čtvrtou brankou otřesení hosté ztratili koncentraci a neúspěšně se pokusili vyvolat bitku. Vzápětí se štěstím vleže zastavil Altrichter dorážku Nedvěda. Z protiútoku ještě před koncem první třetiny Severočechy definitivně položila chyba Modrého, kterou ve vlastním oslabení ztrestal úspěšně zakončeným samostatným únikem Adamský.

Plzeňané exhibovali, hosté šance neproměnili

Do prostřední časti poslal liberecký trenér Pešán do brankoviště náhradníka Fikrta a hosté s cílem snížit nelichotivé skóre výrazně přidali. Smolař utkání Nedvěd ale v úniku znovu nepřekonal Altrichtera. Na druhé straně pozorný Fikrt vychytal střelu Adamského vracejícího se z trestné lavice i Lašův pokus z pravého kruhu po přečíslení. V pohodě hrající domácí až příliš kombinovali, přesto přidali šestý gól. Junior Kovář zpoza branky našel Vampolu a ten střelou bez přípravy ukončil Fikrtovu neprůstřelnost. 

Závěrečná třetina se odehrála čistě z povinnosti. Slušně zaplněnou halu bavili domácí opakovaně exhibiční hrou plnou pohledných akcí. Zklamaní hosté kontrovali jen fauly a neproměněnými šancemi Nedvěda s Nedorostem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články