Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gólman Sedláček vypomůže na začátku sezony Hradci Králové

Hradec Králové - Novou posilu do brankoviště získali při zranění Patrika Rybára hokejisté Hradce Králové. Prostřednictvím hostování do konce září vypomůže Východočechům Jakub Sedláček. Sedmadvacetiletý zlínský rodák s reprezentačními zkušenostmi hájil v posledních čtyřech sezonách branku Dinama Riga v Kontinentální lize.

Sport
zdroj: ČT4

Sedláček by měl působit ve dvojici s Jaroslavem Pavelkou a nahradit tak Rybára, než se zcela zotaví. Sám se během léta připravoval se Zlínem, v Rize mu skončil kontrakt a hledal nové angažmá.

"Vzhledem k prozatím nedoléčenému zranění Patrika Rybára jsme tímto způsobem zareagovali na situaci v brankovišti. Kuba je velmi kvalitní gólman a po dobu působení u nás by měl suplovat roli Patrika Rybára. Dohoda byla velmi rychlá, jelikož obě strany měly zájem na prozatím krátkodobé spolupráci," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Sedláček se připojí k týmu v úterý a bude zapsán i na soupisku pro Ligu mistrů, která v nabité sezoně čeká Východočechy vedle domácí soutěže a prosincového Spenglerova poháru.

V minulé sezoně chytal Sedláček ve 34 utkáních, v průměru inkasoval 2,73 gólu na zápas a úspěšnost zákroků měl 90,3 procenta. Jednou udržel čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články