Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hokejisté Vítkovic zdolali Znojmo a jsou v čele extraligy

Ostrava  - Vítězství 4:2 nad Znojmem posunulo hokejisty Vítkovic zpátky do čela extraligové tabulky. Svěřenci Aloise Hadamczika dnes rozhodli předehrávku 22. kola ve druhé části, kdy nepříznivý stav 0:1 otočili třemi góly. Výsledek zpečetil v závěru gólem při znojemské power play Viktor Ujčík. Domácí po dvou porážkách znovu zabrali, naopak Orli po třech výhrách venku nezískali ani bod.

Zápas mezi Vítkovicemi a Znojmem
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Bez Trnky, Korhoně, ale i Šimíčka s Petrovickým Vítkovice nezačaly podle představ. Domácí byli aktivnější, ale nic víc. Nabito měl v sedmé minutě Burger, jeho švih však v přesilovce zazvonil na horní tyčku.

Šance se v začátku rodily jen v přesilovkách

Znojmo v první části zdobila výtečná produktivita. Hned první ošemetnou situaci před Pincem využil Selingr, který bekhendem vytěžil gól z první znojemské přesilovky. Šance se v úvodní třetině rodily jen v přesilovkách. Proti Kvapilovi vytáhl v 13. minutě skvostný zákrok Trvaj, jenž lapil dvojnásobnou dorážku vítkovického útočníka. 

Početní výhody také zapříčinily zvrat. Domácí zápas otočili během čtyř minut druhé části: Barinka se po brejku v přečíslení trefil přesně mezi Trvajovy betony a Kvapil zase rychle puk zasunul zpoza branky. Hadamczikův výběr šel dále naproti úspěchu zlepšeným výkonem. Nápor Vítkovic korunoval třetím gólem Stehlík, který dělovkou od modré čáry zúročil vyhrané vhazování.

Domácí měli jasnou převahu

Třebaže převaha domácích byla ve druhé části evidentní, ještě před přestávkou zápas zdramatizoval Dopita. V 37. minutě vypíchl ve středním pásmu puk Ujčíkovi, odclonil si dotírajícího beka a podél Pince bekhendem zkušeně zavěsil. 

Na víc už Znojmo nedosáhlo. Rozháraný závěr přinesl jen spoustu osobních soubojů. Prodloužení si mohl vynutit Demel, ale Krstevovo zaváhání nepotrestal a tři minuty před koncem mu v sólovém nájezdu nevyšel pokus o blafák. Hosté v závěru odvolali gólmana, ale těsně před koncem jim dal do prázdné branky čtvrtý gól Ujčík.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články