Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Útočník Faksa se upsal Dallasu na další tři roky

Dallas - Novou tříletou smlouvu, která mu vynese 6,6 milionu dolarů (151 milionů korun), podepsal s Dallasem hokejový útočník Radek Faksa. Třiadvacetiletý odchovanec Opavy už odehrál za Stars v NHL dvě sezony a v uplynulém ročníku si vybojoval stabilní místo v týmu.

Radek Faksa v dresu Dallasu při útočné akci
zdroj: ČTK/AP autor: LM Otero

"Jsme nadšeni, že Radek bude v příštích třech letech v našem týmu, protože je důležitou součástí toho, co chceme vybudovat," uvedl generální manažer Jim Nill. "Jedná se důrazného hráče a očekáváme, že se bude dál zlepšovat," dodal Nill.  

Dallas draftoval Faksu před pěti lety v prvním kole jako celkově třináctého hráče a hned s ním podepsal nováčkovskou smlouvu. Účastník tří juniorských světových šampionátů, který loni startoval na seniorském MS i Světovém poháru, pak ale ještě dva roky působil mezi juniory.  

V roce 2014 se v závěru sezony posunul do farmářského týmu Texas Stars, se kterým ovládl play-off AHL a získal Calder Cup. V sezoně 2015/16 si připsal první starty v NHL, v uplynulém ročníku byl už pevnou součástí sestavy Dallasu. Na kontě má 125 zápasů v NHL s bilancí 17 branek a 28 asistencí, v play-off přidal dalších 13 utkání (3+2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články