Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sparťanský gólman Duba se chystá na hostování do Finska

Praha - Na hostování do finského Ässätu Pori odchází Hokejový brankář Tomáš Duba ze Sparty. Zde by měl působit do konce sezony. Vedení pražského klubu tak vyřešilo souboj o místo jedničky mezi ním a Tomášem Pöpperlem.

"Od začátku sezony dostával více příležitostí Tomáš Pöpperle. S touto rolí v týmu nebyl Tomáš Duba spokojen. Pro hráče i pro klub samotný bylo nutné tuto situaci řešit. S Tomášem jsme se dohodli na uvolnění do Finska," komentoval změnu kádru na oficiálním webu Sparty generální manažer Petr Bříza. "Pro tento krok jsme se rozhodli jak ze sportovních, tak ekonomických důvodů," dodal.

Duba - sedmadvacetiletý odchovanec klubu - v této sezoně odchytal zhruba třetinu minut oproti o tři roky mladšímu Pöpperlemu. Do branky Sparty se postavil jen v sedmi utkáních.

Pro dvojnásobného juniorského mistra světa Dubu je Finsko téměř druhým domovem. V tamní SM-liize působil už v letech 2001-03 v týmu SaiPa Lappeenranta a v sezoně 2006/07 také krátce v TPS Turku. Z Finska je i jeho manželka.

Díky jeho příchodu se tak zdvojnásobí počet českých krajánků v lize. Dosud jediným byl další gólman Alexander Salák, hájící branku TPS Turku.

Po Dubově odchodu bude ve Spartě jasnou brankářskou jedničkou Pöpperle, jemuž by měli krýt záda sedmnáctiletý Filip Novotný a třicetiletý Petr Přikryl. Ten se do klubu vrací po předčasném odchodu ze Žiliny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články