Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Kundrátek hlásí přesun v KHL, ze Slovanu míří do Nižního Novgorodu

Nižnij Novgorod (Rusko) - Obránce české hokejové reprezentace Tomáš Kundrátek se stěhuje v Kontinentální lize ze Slovanu Bratislava do Nižního Novgorodu. Pro sedmadvacetiletého odchovance Přerova a bývalého hráče Dinama Riga bude Torpedo třetím působištěm v KHL. O příchodu člena nominace na MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem informoval ruský klub na svých webových stránkách.

"Klub měl o Tomáše velký zájem, jednali jsme delší dobu. Výsledkem je roční kontrakt," řekl serveru hokej.cz Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services, která Kundrátka zastupuje. Kundrátek hrál ve Slovanu Bratislava od konce prosince 2015 a v uplynulé sezoně sehrál vinou zranění jen 39 utkání, v kterých si připsal 13 bodů za osm branek a pět asistencí. Za dva roky v KHL má na kontě 99 zápasů včetně play-off a 37 bodů za 14 gólů a 23 přihrávek.

"Torpedo sledovalo Tomáše hodně dlouho. Tým vede lotyšský kouč Peteris Skudra, který Kundrátka zná. Jeho hokejový styl se mu líbí. Tomáš přichází do Nižního Novgorodu na pozici v první obraně," uvedl Vůjtek. Do Evropy se Kundrátek vrátil před dvěma roky po sedmiletém působení v zámoří. V roce 2008 jej ve třetím kole volby talentů draftoval jako 90. hráče v pořadí New York Rangers.

Kundrátek odešel po draftu z Třince do juniorské WHL, kde hrál dva roky za Medicine Hat. Pak působil na farmě Rangers v Connecticutu v AHL. V listopadu 2011 jej získal Washington a Kundrátek převážně hrál v záložním týmu v Hershey. Za Capitals sehrál v NHL celkem 30 utkání a zaznamenal sedm bodů za gól a šest přihrávek. Do zámoří se Kundrátek letos nevrátí.

"Je pravda, že jsme se dívali i tímhle směrem. Jenže zájem Nižního Novgorodu byl konstruktivní a dlouhodobý. Tomáše návrh ruského klubu oslovil a rozhodl se, že tam půjde. Podepsal roční smlouvu, směrem k další sezoně má jasno. Teď se může plně soustředit na mistrovství světa," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články