Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Trenér Tlačil po sestupu v Karlových Varech skončil

Karlovy Vary - Sestup znamenal konec trenéra. Hokejisté Karlových Varů jsou po pádu do první ligy bez kouče. Jan Tlačil skončil a jeho nástupce vedení klubu zatím neoznámilo. Podle sportovního manažera Jaromíra Kverky by však měl být brzy znám, aby vedl tým od zčátku letní přípravy, která startuje 15. května.

Otázku trenéra řešilo vedení klubu na úterním jednání s majitelem Karlem Holoubkem. Výsledkem byl odchod sedmapadesátiletého Tlačila, pod nímž byli sice Karlovarští často chváleni za předvedenou hru, ale sestup z extraligy neodvrátili.

"Honzovi Tlačilovi je třeba poděkovat za odvedenou práci. Nebyl v lehké situaci, mužstvo bylo mladé a skládalo se v podstatě až během sezony. V baráži na sebe narazila čtyři výkonnostně naprosto stejná mužstva a baráž patřila k nejvyrovnanějším v historii. Bohužel dopadla pro náš klub neúspěšně, proto se vedení rozhodlo pro změnu na postu hlavního trenéra," uvedl Kverka na webu Energie.

Holoubek podpoří klub stejnou částkou jako v uplynulé sezoně a chce hned vybojovat postup zpět mezi elitu.

"Mám eminentní zájem na tom, aby se náš A-tým už v příští sezoně vrátil do extraligy. Proto se pokusíme sestavit v rámci možností co nejsilnější tým, abychom byli schopni postoupit do baráže o extraligu. Jsem si plně vědom toho, že minimálně polovina týmů WSM ligy má výbornou kvalitu a že nebude vůbec jednoduché vybojovat první nebo druhé místo, které zaručuje postup do baráže," řekl Holoubek s tím, že chystá změny v kádru. "Na skladbě týmu se každým dnem intenzivně pracuje," uvedl Kverka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články