Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Plzni vyvažují turbulence. Posily mají nahradit Lva s Kubalíkem

Plzeň – Kádr hokejistů Plzně dozná řady změn. Obranu posílí americký bek Nick Jones, novou tváří v útoku je Denis Kindl a z hostování v Kladně se vrací Roman Přikryl. Mezi odchody jsou ovšem reprezentační útočníci Dominik Kubalík a Jakub Lev.

zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Šestadvacetiletý Jones má za sebou působení v univerzitní zámořské soutěži a v nižších ligách AHL a ECHL. V uplynulém ročníku si během 47 duelů připsal v dresu Stjernenu 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. "Měli jsme jej v hledáčku. Je to vysoký hráč, navíc pravák, jehož jsme potřebovali. Měl by pro nás být významnou posilou," uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

O dva roky mladší Kindl se spoluhráči nedokázal odvrátit pád Karlových Varů do první ligy. V 62 zápasech zaznamenal 28 bodů (9+19). Dvaadvacetiletý plzeňský rodák Přikryl je odchovancem Škody a má za sebou vydařené působení v první lize. Za Kladno odehrál během sezony 61 utkání a nastřádal 36 bodů díky šesti gólům a 30 nahrávkám.

"Denis Kindl je typologicky podobný útočník jako Kuba Lev. Když jsme se dozvěděli, že Kuba odejde, tak jsme jej oslovili. Měla by to být náhrada za Kubu. Podle nás má velký potenciál k dalšímu zlepšování," řekl Vlasák.

Ryan Hollweg
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu Lev bude nově působit v jiném extraligovém celku, jenž by však měl jeho příchod oznámit až po mistrovství světa. "Byl v klubu dlouho a chtěl to zkusit jinde," vysvětlil Vlasák.

Nejlepší extraligový střelec posledních dvou sezon Kubalík má sice v Plzni nadále platnou smlouvu, ale její součástí je klauzule o možnosti odchodu do zahraničí. "Věděli jsme, že o něj je zájem a bude to chtít zkusit. Máme zprávy, že je před finální dohodou k odchodu do Kontinentální ligy. Musíme za něj najít náhradu," přiblížil Vlasák.

Klub usilovně hledá posily zejména do útoku. "Hledáme dva až tři špičkové útočníky. Kvalitní hokejisty, kteří nahradí Dominika Kubalíka nebo Tomáše Svobodu. Zároveň dostanou šanci i mladí kluci z juniorky, kteří budou mít možnost zabojovat o místo v A-týmu," nastínil Vlasák.

Specifická situace je u útočníka Ryana Hollwega. Obávaný bijec v sezoně vůbec nehrál kvůli zranění a skončila mu smlouva, přesto by v Plzni mohl pokračovat. "Jsme domluvení, že se dá zdravotně dohromady a v létě by se objevil na zkoušce na ledě. Pokud by mu to zdraví dovolilo, tak se následně můžeme dohodnout na smlouvě," přiblížil Vlasák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články