Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Oslavy už před sirénou a fanoušci na ledě. V Brně hodlají rozjet pořádné oslavy

Brno – Na kostce ještě zbývalo do konce utkání přibližně čtvrt minuta, hokejisté Brna to však už nevydrželi. Hráči v bílém okamžitě naskákali na led a začali slavit extraligový titul, který se do jihomoravské metropole vrátil po 51 letech. Po převzetí poháru a medailí se k nim přidali i fanoušci a v Brně tak odstartovaly velké oslavy.

Hokejisté Brna slaví vítězství v extralize
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Slavit to doma před domácím publikem je to nejkrásnější," řekl kapitán Leoš Čermák. "Bylo to s lidmi takový chaotický. Všichni gratulovali, s kluky z týmu jsme se tam tak nějak ztratili. Je to samozřejmě strašně příjemný. Jsme šťastní, že lidi mají radost a my jsme jim ji mohli udělat. Bylo to takto spontánní a takové to asi má být."  

Kometu hnala k mistrovskému titulu báječná divácká kulisa ve vyprodané DRFG aréně a na dálku je povzbuzovalo téměř šest tisíc příznivců u dvou obřích obrazovek na Zelném trhu.

Brňané dosáhli na toužebný titul po dlouhých letech čekání a krizi, při nichž slavnému klubu hrozil zánik. "Na tento úspěch jsem čekal dlouhých dvanáct let. Nyní si jej chci dokonale užít," řekl majitel a hlavní kouč Komety Zábranský. Bývalý obránce a vítěz extraligy se Vsetínem a Spartou krátce po nuceném konci kariéry ze zdravotních důvodů postupně převzal Kometu do svých rukou.

Posledních pět minut třetí třetiny aplaudovali fanoušci v aréně týmu vestoje a po vyloučení libereckého kapitána Branka Radivojeviče 105 sekund před koncem diváci začali skandovat: "Už je to uděláno, už je to hotovo." Když o dalších pětadvacet sekund později ještě přidal Jakub Krejčík do prázdné branky pojišťovací pátý gól, tak už diváci buráceli "mistři, mistři."

"Sen několika generací se stal skutečností," křičel hlasatel v hale. Z čestné lóže sledovaly oslavy titulu hráčské legendy, které stály u posledního vítězství Komety Brno v roce 1966 - brankář Vladimír Nadrchal, obránci František Mašlaň, Jaromír Meixner, Rudolf Potsch a útočníci Karel Skopal s Ivo Winklerem. "Byl to ohromný zážitek. Jsem rád, že jsme se něčeho podobného dočkali. Bohužel nás více na zápasy nechodí," poznamenal Meixner.

K závěrečnému ceremoniálu a přebírání medailí nastoupili na led i všichni marodi Komety, kteří se rovněž o úspěch zasloužili. S berlemi si došli pro medaile Jan Štencel s Tomášem Vincourem, jen s dresem přes civilní oblečení další zraněný Jan Káňa s Kamilem Brabencem a Vojtěch Němec. Ten si podával se soupeři levou ruku. Pravé rameno má zafixované po zranění ve druhém finálovém zápase v Liberci a v nejbližších dnech jej čeká operace.

Dvacet minut po skončení zápasu oslava vyvrcholila. Za světlené pyrotechnické show a zvuků písně "We are the champions" převzal kapitán Komety Leoš Čermák pohár pro extraligového mistra. A velké oslavy začaly. Pokračovat budou i v sobotu od 15:00 závěrečným setkáním s fanoušky a autogramiádou na Zelném trhu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články