Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zaťovič věří, že Brno poženou fanoušci. Před třetím finále ale krotí euforii

Brno – Skvělou atmosféru vytváří nejenom doma, ale také venku a i díky nim zatím hokejisté Komety ve finále extraligy vedou nad Libercem 2:0 na zápasy. Na velkou podporu fanoušků spoléhají Brňané v čele s Martinem Zaťovičem i před nadcházejícím dvojutkáním na vlastním ledě. Dvaatřicetiletý útočník ví, že se spoluhráči jsou blízko titulu, přesto krotí euforii, jelikož podle něj na Brno i nadále čeká těžký boj. Přímý přenos 3. finále sledujte v úterý od 17:00 na ČT sport nebo webu ctsport.cz

Martin Zaťovič slaví branku v dresu Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Doufám, že nás lidi poženou, jak to dělali do teď. A zvládneme důležitý úterní zápas, na který se každý z nás soustředí. Finále extraligy je pro všechny svátkem. Každý by chtěl hrát o titul. Zápasy jsou vyrovnané. Dáme do hry všechno," řekl po tréninku Zaťovič, který po dvou vítězstvích v Liberci nepodléhá euforii a pocitu, že by měla Kometa mít herní a psychickou převahu.

"Všechno se může změnit během třetiny. Když se přestaneme držet naší hry, můžeme mít problémy. Na druhé straně víme, co umíme. Tým je zkušený. Nikdo si nedovolí nic podcenit," uvedl Zaťovič.

Zdůrazňuje, že není nic hotového. Výhodu ale vidí ve vnitřní síle týmu Komety. "Chceme jít dál a pokračovat v předcházejících výkonech. To nás žene dopředu. Uvidíme, jak se nám bude dařit na domácím ledě," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. finále Liberec - Kometa Brno

Je přesvědčen, že jedním z důležitých faktorů bude fyzická kondice. Opticky byla v prvních dvou zápasech převaha na brněnské straně. "Vypadá to, že máme více sil. A tím i hodně času v jejich útočném pásmu. To soupeři dělá problémy," mínil Zaťovič. Očekává v úterý opět tuhou bitvu, v níž bude rozhodovat jeden gól.

Jak Kometa, tak i Liberec mají dokonale přečtenou hru protivníka. Nemají se navzájem čím zaskočit. "Budou opět rozhodovat maličkosti. Po rozboru předcházejících zápasů vylepšíme v naší hře nějaké detaily, na kterých je možno ještě zapracovat," dodal.

Hlavu si neláme ani tím, zda bude za Liberec chytat Roman Will, nebo Ján Lašák. "Mně je jedno, kdo proti mně stojí v brance. Situaci před střelou řeším až podle možností, které se mi nabízí. Brankáře nestuduji. Půjde spíše o to, jak se my dokážeme prosadit," řekl Zaťovič.

Tři roky od poslední finálové účasti Komety hýbe sportovním Brnem opět hokej. První dva finálové zápasy se promítaly na Zelném trhu na velkoplošné obrazovky. Na každý zápas zavítalo na náměstí okolo pěti tisíc lidí, kteří na dálku fandili Kometě.

"Viděl jsem ze Zelného trhu fotku. Je úžasné, jak nám lidé fandí celou sezonu. Hrajeme také pro ně. Doufám, že si to užijeme společně. V Brně jsou fanoušci unikátní. Po jedenapadesáti letech by si opět zasloužili titul. Musíme zabrat," uvedl Zaťovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články