Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Zadina rozhodl půl sekundy před koncem prodloužení. Osmnáctka zdolala v přípravě na MS Finsko

Třinec – Další vítězství si v přípravě na blížící se mistrovství světa připsali čeští hokejisté do 18 let. Po juniorce Hradce Králové zdolali také stejně staré Finy, které v Třinci porazili 4:3 po prodloužení. Vítěznou branku svěřenců trenéra Václava Varadi vstřelil půl sekundy před nájezdy Filip Zadina.

Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Začátek duelu poznamenalo zpoždění Finska, které je před šampionátem konaným ve Spišské Nové Vsi na soustředění v Bratislavě. Do Třince dorazili mladí Seveřané s půlhodinovým zpožděním, a tak se muselo úvodní vhazování posunout.

Na výběr Suomi však hektický start neměl negativní vliv. Spíše naopak. Už ve čtvrté minutě je poslal do vedení střelou z levého kruhu Jesse Ylönnen a stav 0:1 už vydržel po celou první třetinu.

Druhá část naopak patřila českým mladíkům, kterým se povedlo vývoj utkání otočit díky dvěma využitým početním výhodám. Nejprve využil dvojnásobnou přesilovku Martin Kaut a na 2:1 dal Zadina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko "18" - Finsko "18"

Finsko ve třetí části dokázalo brzy vyrovnat, když minutu po návratu ze šatny dorazil puk za záda Jakuba Škarka Santeri Virtanen. Češi se ale o chvíli později znovu dostali do vedení po přesném zásahu Jana Hladonika. Základní část však nakonec skončila 3:3. Remízový stav trefil Erkka Seppälä.

Duel se tak dostal do pětiminutového prodloužení, kde ne a ne padnout branka. Vše tak nasvědčovalo tomu, že o vítězi rozhodnou nájezdy. Půl sekundy před sirénou ale Filip Zadina objel branku a zasunul puk přesně k levé tyči.

Mistrovství světa na Slovensku začíná ve Spišské Nové Vsi 13. dubna a končí o deset dní později.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články