Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Jeřábek po úspěšné sezoně v Podolsku řeší, jestli se v létě zkusí probojovat do NHL

Praha - Před rokem zamířil hokejový obránce Jakub Jeřábek z Plzně do Kontinentální ligy s cílem posunout se dál v kariéře. Po vydařené sezoně v dresu Podolsku opět řeší, co dál. Zda pokračovat v Rusku, nebo se vydat do zámoří a pokusit se prosadit v NHL. Zájem o jeho služby má mít hned několik klubů.

Jakub Jeřábek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Zatím to nevypadá nijak. Dilema to určitě je, protože zájem z Ruska byl už od prosince. Každým dnem se to vyvíjí a jsem sám zvědavý, co se stane," řekl Jeřábek.

Viťaz má zájem, aby v klubu pokračoval. "O NHL sní každý. Klidně to ale může dopadnout tak, že zůstanu v Rusku," uvedl pětadvacetiletý bek.

Na základě stávajících podmínek v NHL může Jeřábek podepsat pouze roční dvoucestnou smlouvu, což považuje za ideální. Připraven porvat se o splnění snu podle všeho je.

"Nejde ale jen o mě. Ruské kluby moc čekat nechtějí. Sám si ale říkám, že nemá cenu spěchat. Loni jsem touhle dobou už měl podepsanou smlouvu. Uvidíme," řekl účastník loňského světového šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté se sešli před MS. Nechybí ani zástupce EBEL ligy

Rok v Rusku si maximálně pochvaluje. V Podolsku hrál v elitní formaci, jak mu klub sliboval, a velký prostor dostal i v přesilových hrách.

"Všechno klaplo. Fajn bylo i to, že tam se mnou byl od začátku Roman (Horák), který mi pomohl. Pak jsme vytvořili dobrou lajnu, měli jsme třetí nebo čtvrté nejlepší přesilovky v lize. Klapalo to a body skákaly," těšilo Jeřábka.

V 59 zápasech nasbíral 34 bodů za pět branek a 29 asistencí a Viťazu pomohl poprvé v historii do play-off KHL. Premiéra však pro Podolsk neměla dlouhého trvání, Jeřábek a spol. prohráli 0:4 na zápasy s favorizovaným Petrohradem.

Byl to těžký soupeř, což jsme všichni věděli. Myslím si, že šanci jsme měli jen v prvním zápase. Další byly jednoznačné," řekl. "Užili jsme si to. Že to nevyšlo, nechci říct, že s tím každý počítal, ale bylo to nad rámec týmu," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články