Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chomutov deklasoval Boleslav 6:1 a dokonal velký obrat

Chomutov - Po prvních dvou domácích zápasech jim věřil už málokdo, přesto jsou hokejisté Chomutova ve čtvrtfinále play-off. V rozhodujícím pátém utkání předkola Piráti deklasovali Mladou Boleslav 6:1 a mezi nejlepší osmičkou je čeká Třinec. Piráti tak před vlastními fanoušky dokonali obrat z 0:2 na 3:2, což se v sérii hrané na tři vítězství podařilo naposledy v roce 1994 Olomouci v semifinále proti Kladnu.

Utkání Chomutov - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Severočechy, kteří obsadili v základní části sedmé místo, nasměroval za postupem dvěma góly v první třetině Ivan Huml. Hned čtyřikrát se domácí prosadili v přesilových hrách, nejproduktivnějším hráčem utkání byl nakonec Vladimír Růžička mladší, jenž si připsal čtyři body za gól a tři asistence.

"Jsem rád, že jsem konečně pomohl týmu a místo tyček jsem dal gól. Čeká se ode mě, že nějaký dám a připravím nějaké šance. Snad jsem si to i trošku schovával na rozhodující moment," řekl Růžička, jenž dosud v sérii nebodoval.

Pirátům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 59 vteřinách hry byl vyloučen hostující Klepiš a domácí přesilovou hru využili. První šanci Poletína ještě gólman Maxwell zlikvidoval, Huml jej ale o chvilku později pokořil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. utkání předkola Chomutov - Mladá Boleslav

První početní výhodu poté měli i Středočeši, Laco v brance Chomutova si však připsal za dvě minuty jen jeden zákrok. I díky tomu se domácí v deváté minutě dostali již do dvoubrankového vedení. A o gól se postaral opět Huml, jenž před Maxwellem tečoval Chalupovu střelu od modré čáry.

"V sérii se ukázalo, že začátky budou rozhodovat. A dnes se to potvrdilo. Uklidnili jsme se a zápas drželi pevně v rukách," pochvaloval si Huml.

Mladoboleslavští byli poté aktivnějším týmem a při Sklenářově trestu byli i blízko snížení. Hykovu střelu do odkryté branky však zastavil obránce Rutta, jenž pohotově zaskočil za Laca.

Jeden z klíčových momentů přišel ve 21. minutě, kdy Pacovský trefil jen tyč a domácí následně přidali třetí gól. Další početní výhodu využil Flemming.

Hostující trenéři si následně vzali oddechový čas, Bruslařskému klubu se však utkání nepodařilo otočit. Pohotově zakončující Růžička se postaral o další branku a na 5:0 zvýšil v přesilovce Kämpf.

Frustraci hostů následně dokumentoval Štich, jenž fauloval Humla a rozhodčí jej s pětiminutovým trestem poslali do kabin. Mladoboleslavský obránce na znamení nesouhlasu po cestě rozlámal hokejku o brankovou konstrukci a nakonec inkasoval v součtu dokonce 55 trestných minut.

Při jeho trestu se mezi střelce zapsal Kaše a zápas se poté už jen dohrával. "Nějaká frustrace z jejich strany tam byla a přišel zbytečný faul na pět minut. Ta jejich nezodpovědnost zápas trošičku rozhodla," řekl Huml.

"Přesilovky nám v sezoně celkem šly a i dnes se to potvrdilo. Stejně jako v zápasech v Boleslavi jsme v nich dávali branky," pochvaloval si Růžička, jenž v početních výhodách nasbíral tři asistence. Laca o možné čisté konto připravil v 52. minutě Žejdl.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Huml (Poletín, Rutta), 9. Huml (L. Chalupa, Skokan), 24. Flemming (V. Růžička ml., Kämpf), 28. V. Růžička ml., 33. Kämpf (Skokan, V. Růžička ml.), 37. D. Kaše (V. Růžička ml., Kämpf) - 52. Žejdl (Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7, navíc Klepiš 10 min., Štich (oba Ml. Boleslav) 5 min. a do konce utkání + 10 min. a do konce utkání. Využití: 4:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:2.

Chomutov: J. Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica (47. Lauko) - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - D. Kaše, Kämpf, Koblasa - Raška, Šťovíček, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Boleslav: Maxwell - Stříteský, Štich, Hrdinka, Jan Hanzlík, Bernad, Kučný, od 30. navíc Voráček - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, L. Pabiška - Pacovský, Vampola, Pospíšil. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Utkání jsme odehráli hodně dobře z obrany. Dobře jsme bránili oslabení i v pěti. Důležité bylo, že hned z první přesilovky jsme dali gól a trošku se uklidnili. Ve druhé třetině jsme rozhodli a třetí se dohrávala. Hráčům bych chtěl poděkovat, protože prohrávat v sérii 0:2 doma a pak vyhrát dvakrát venku, celkově třikrát v řadě, není nic jednoduchého."

František Výborný (Mladá Boleslav): "V sérii jsme měli výborně nakročeno; z Chomutova jsme jeli za stavu 2:0 pro nás, což jsme nečekali ani v nejlepším snu. Myslím si, že Chomutovští byli hodně dole, ale jejich mužstvo prokázalo, že má charakter a vůdčí osobnosti ho dokážou táhnout na ledě i v kabině. Zaslouženě postoupili, i když prohrát ze stavu 2:0 je trošku trestuhodné. Jedno utkání doma jsme měli udělat, i kdybychom měli puk do branky donést v zubech. Je to zklamání, nechali jsme soupeře se zvednout, což je škoda. Před začátkem play-off jsem říkal, že je to 50 na 50, ale myslím si, že Chomutov měl nějaké procento navíc, za sezonu nebo za umístění. A potvrdil to."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články