Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Košice před play-off odvolaly trenéra Čadu

Košice - Trenér Rostislav Čada skončil předčasně u hokejistů Košic. Vedení slovenského extraligového klubu ho odvolalo tři kola před koncem základní části kvůli špatným výsledkům. Dvaašedesátiletého brněnského rodáka nahradil ve funkci bývalý slovenský reprezentant Miroslav Marcinko.

Košice prohrály poslední dva duely s Trenčínem a Zvolenem bez vstřelené branky a v tabulce jim patří třetí místo za Banskou Bystricí a Nitrou. Poprvé po sedmi letech tak východoslovenský tým nepůjde do play-off z jedné z prvních dvou pozic.

"Zprávu jsem přijal jako fakt, který musí očekávat každý trenér," řekl Čada. "Žádné tušení takového vývoje jsem neměl a dozvěděl jsem se to po tréninku. Zavolali si mě na sekretariát klubu a pan prezident Mondík mi oznámil ukončení spolupráce na základě nedostatečných výkonů," uvedl český trenér, podle něhož tým během února doplácel na dlouhodobá zranění a omezený počet hráčů.

Čada přišel do Košic v rozběhnuté minulé sezoně v říjnu 2015 a tým dovedl k vítězství v základní části a do semifinále play-off. Loni v dubnu smlouvu prodloužil i na tento ročník, který už ale nedokončí.

Košice vedl Čada už potřetí, během působení na jejich lavičce v letech 2009 až 2011 s nimi získal dva mistrovské tituly. Na Slovensku trénoval také Slovan Bratislava v Kontinentální hokejové lize, kterou okusil i na lavičce Avangardu Omsk. V české extralize koučoval Plzeň a Liberec, dlouhá léta strávil ve švýcarském celku Ambri-Piotta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články