Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hrdina Komety Dočekal: Do kasy zaplatím hodně. Důležitý je ale výsledek

Brno - Hluboko do peněženky bude muset sáhnout brněnský útočník Martin Dočekal, který hattrickem do sítě Chomutova rozhodl o výhře hokejistů Komety i jistotě jejich účasti ve čtvrtfinále play-off. Stanovenou taxu za tři branky ještě navyšuje skutečnost, že má v týmovém rozpisu právě Chomutov. Každý hráč Brna má totiž přiděleného jiného soupeře a za vítězství v těchto zápasech musí rovněž přispět do kasičky.

Martin Dočekal
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Zaplatím hodně. To teď ale není podstatné. Důležitý je výsledek. Byl to asi můj zatím nejlepší výkon v kariéře. Výhra je pro nás všechny velkou úlevou. Kdybychom prohráli, tak musíme bojovat v předkole. A tam se nikdy neví," řekl střelec předposledního extraligového kola.

Na blížící se téměř dva týdny volna se těší už teď. "Věřím, že se dáme všichni do kupy. Vrátí se marodi a půjdeme na soupeře s plnou silou," dodal.

Konkrétní přání, proti komu by chtěl hrát ve čtvrtfinále, ale Dočekal nemá. "V play-off jsou všechny zápasy vyrovnané. Hraje se na sílu. Dře se do krve. Je proto jedno, kdo bude naším soupeřem," řekl.

Na hattrick dosáhl v kariéře poprvé. Gólů obvykle mnoho nedává a zápas s Chomutovem z jeho statistik vybočil. V klubovém hodnocení v tomto ročníku je až dvanáctý, nyní s devíti góly a osmi asistencemi.

"Mockrát jsem přemýšlel, proč nedávám víc gólů. Střelbu trénuju, šancí jsem měl spoustu. Bohužel jsem je nedokázal proměnit. Asi jsem si všechno schovával na dnešek," usmál se Dočekal.

Úspěšný večer mu pokazily myšlenky na zraněného kapitána týmu Leoše Čermáka, kterého trefil odražený kotouč do obličeje. "Nejhorší na tom je, že jsem mu to udělal já. Nahrával jsem mu a puk nešťastně tečoval chomutovský obránce. Krev mu z rány stříkala, prasklo mu plexisklo. Bylo mi při pohledu na něj špatně. Další dvě střídání se mi nehrálo dobře, měl jsem tu situaci pořád v hlavě," vylíčil Dočekal.

Podobnou situaci zažil v minulé sezoně na vlastní kůži, když jej trefila přímo do brady střela spoluhráče Petra Kuboše po teči obránce. "Vím, jak je to nepříjemné. Věřím, že se dá Leoš rychle během přestávky do pořádku a v play-off už bude schopen nám pomoci," přál si Dočekal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články