Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Budaj dohraje sezonu v Tampě, Lightning se zbavili Bishopa

Los Angeles - Slovenský brankář Peter Budaj se v rámci jedné z nejočekávanějších výměn v NHL stěhuje do Tampy Bay. Lightning se potřebovali před uzávěrkou přestupů zbavit amerického gólmana Bena Bishopa, kterému po sezoně končí smlouva. Z Los Angeles za svou dosavadní jedničku získali vedle Budaje i slovenského obránce Erika Černáka a dvě volby v červnovém draftu - jednu v sedmém kole a další bude teprve upřesněna.

Peter Budaj v dresu Los Angeles
zdroj: USA Today Sports autor: Gary A. Vasquez

Čtyřiatřicetiletý Budaj předvedl podařený návrat do NHL po dvou sezonách strávených v nižší AHL, poté co se v úvodním utkání sezony zranila jednička Jonathan Quick.

V 53 duelech vychytal 27 výher, má průměr 2,12 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,7 procenta. Se sedmi čistými konty se dělí o vedení s Bradenem Holtbym z Washingtonu.

Quick se vrátil do sestavy Kings v sobotu a klub získal další oporu v osobě Bishopa, který v letech 2013 a 2015 kandidoval na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

Před dvěma roky pomohl Tampě Bay do finále Stanleyova poháru. Po této sezoně mu končí dvouletý kontrakt celkem na 11,9 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.

"Byl důležitou součástí našeho úspěchu v poslední době. Ale je nutné dělat těžká rozhodnutí s ohledem na platový strop," řekl generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman. Budaj bere aktuálně 600 tisíc dolarů.

Ruský gólman Andrej Vasilevskij má v Tampě Bay plat 925 tisíc a od příští sezony mu vstoupí v platnost tříletý kontrakt na 10,5 milionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články