Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Roman zamířil do vlastní branky: Takový gól jsem ještě nezažil

Ostrava - Kuriózní vlastní gól nasměroval Vítkovic v dohrávce 42. kola extraligy k porážce 2:4 se Zlínem. Domácí útočník Ondřej Roman poslal v 11. minutě puk při signalizovaném vyloučení a výhodě přes celé kluziště do prázdné vítkovické branky. Rozhodčí branku připsali zlínskému obránci Miroslavu Blaťákovi, který se jako poslední z hostujících hráčů dotkl puku.

Ondřej Roman
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Takové situace se moc nevidí. Hlavní rozhodčí zvedl ruku na znamení toho, že se chystá vylučovat, domácí brankář Bartošák přepustil místo na ledě šestému hráči do pole, ale okupování zlínského obranného pásma mělo zcela nečekané rozuzlení.

Roman z rohu za bránou místo spoluhráče Výtiska našel vlastní prázdnou branku. "Viděl jsem, že máme výhodu, a chtěl jsem to uklidnit, bohužel došlo k nedorozumění. Chtěl jsem to dát na beka, bohužel on se rozjel k bráně a na modré tam už nikdo nebyl," řekl Roman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Zlín

Podobnou situaci už na ledě nezažil poprvé. "Nikdy jsem nezažil, aby to platilo. Asi dva roky zpátky se nám stalo něco podobného, ale protože tehdy se puk odrazil, tuším nějak od holeně, tak to neuznali," řekl Roman.

Zlínský obránce Blaťák se mohl radovat z jednoho z nejsnadnějších gólů v kariéře. "Vůbec jsem netušil, že mi to připíšou," tvrdil. "Larry (trenér Martin Hamrlík) mi řekl, že to byl pěkný gól. Já mu na to řekl, že to byl chytrý gól," smál se Blaťák.

Domácí se po smolném gólu na ledě dlouho hledali. "Hráli jsme ale dobře oproti poslednímu zápasu v Plzni, to byl o 180 stupňů obrat. Bohužel výsledek je stejný," řekl Roman.

Šance, že by si Vítkovice ještě vybojovaly přímý postup do čtvrtfinále, klesly na minimum. Spíše se musejí ohlížet za sebe: jedenáctý Zlín se přiblížil na pět bodů. "Musíme se připravit na Liberec a bodovat, ať si pojistíme play-off co nejdříve. Musíme se o to porvat," řekl Roman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články