Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sparta zdolala Kometu 4:0 a poskočila na třetí místo

Praha ‒ Přesvědčivé vítězství Sparty sledovalo téměř dvanáct tisíc diváků v O2 areně. Základ plnému bodovému zisku položil celek z hlavního města už během první třetiny, kterou vyhrál 2:0 zásluhou přesných tref Lukáše Pecha. Hostům nepomohlo k návratu do zápasu ani vyloučení domácího gólmana Tomáše Pöpperleho na pět minut a do konce utkání.

Utkání Sparta Praha - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Pražané nastoupili bez útočníka Vrány, nejproduktivnějšího hráče soutěže, ale jejich výkon to v první třetině nijak nepoznamenalo. Brno předčili po všech stránkách, na střely vyhráli jasně 9:2 a svou převahu dvakrát vyjádřili také gólově.

Vondráček s Hruškou nabídli svými fauly Spartě 97 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři a domácí trestali. Na gól jim stačilo pouhých devět sekund. Kapitán Hlinka počkal s přihrávkou, našel ideálně Pecha, který odkrytou branku nemohl minout.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Ve 13. minutě navíc přidal Pech svůj druhý zásah. I tentokrát musel děkovat spoluhráčům, jakou parketu pro něj vymysleli. Kumstát zavezl kotouč do útočného pásma, našel napřahujícího Formana, ten místo rány narýsoval parádní přihrávku a gólman Komety kapituloval podruhé.

Sparta byla nadále hodně aktivní. Ve druhé části mohli přidat další trefy Kumstát, Kudrna či Pech, ale Vejmelka všechny šance pochytal. Jeho protějšek Pöpperle se vyznamenal při dvakrát tečovaném Hruškově nahození od modré čáry, kdy stihl na poslední chvíli vytrčit svůj pravý beton.

V polovině 37. minuty však přišel zkrat strážce sparťanské branky, když bodl holí Čermáka a musel do šaten. Nahradil jej Novotný, kterého ovšem Brňané při následné početní výhodě prakticky nezahřáli.

Celek z moravské metropole dohrával v úvodu třetího dějství minutu a půl přesilovky z Pöpperleho dlouhého trestu, ale i v této fázi byl stejně bezzubý. V končící 46. minutě naopak Forman přetlačil Tršku a nepříliš prudkou ranou mezi Vejmelkovy betony zvýšil už na 3:0.

Bylo zřejmé, že hosté už nenajdou sílu bojovat o zvrat. V 51. minutě navíc ještě úspěšně dorážel Klimek a řada z mnoha stovek brněnských fanoušků, kteří dorazili Kometu jako obvykle do O2 areny podpořit, zamířila k východům z haly.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Pech (J. Hlinka, Mikuš), 13. Pech (Forman, Kumstát), 46. Forman (Kalina, Piskáček), 51. Klimek (Řepík, J. Hlinka). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hejduk - Špůr, Lhotský. Vyloučení: 4:5, navíc Pöpperle (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 11.974.

Sparta: Pöpperle (37. F. Novotný) - Gernát, J. Mikuš, Piskáček, Kalina, Eminger, Nedomlel, od 21. navíc Barinka - Řepík, J. Hlinka, Klimek - Ihnacak, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - V. Němec, Nečas, Brabenec - Vondráček, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Zdeněk Moták (Sparta): "Myslím, že šlo o výborný zápas ve vynikající divácké kulise. Byli jsme lepší. A myslím, že po celou dobu zápasu. V první třetině jsme měli lepší pohyb, dostávali jsme se do šancí, nemuselo to skončit pouze 2:0. Druhá třetina byla maličko rozkouskovaná mnohými vyloučeními a pak i vyloučením Tomáše Pöpperleho na pět minut. My jsme to nicméně přestáli a i ve třetí třetině jsme hráli dobrý hokej. Zaslouženě jsme vyhráli. Oba gólmani zaslouží poděkování za nulu, ale ono to není jen o gólmanech, ale o obranné hře celého týmu. A tu jsme dnes měli na poměrně vysoké úrovni, nepustili jsme Brno do velkých šancí."

Petr Haken (Brno): "Musím pogratulovat Spartě, protože dnes předvedla výborný výkon. Myslím, že my jsme pouze ve druhé třetině trošku drželi krok. Malinko jsme cítili šanci po faulu, kdy jsme dostali k dispozici pětiminutovou přesilovou hru, ale jinak si myslím, že Sparta zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články