Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisty čeká na úvod Švédských her domácí výběr, chytat bude Kovář

Praha – Vítěznou sérii proti domácím Tre Kronor se pokusí prodloužit čeští reprezentanti v úvodním duelu Švédských hokejových her. Svěřenci trenéra Josefa Jandače ovládli oba vzájemné souboje v této sezoně a severského soupeře porazili už čtyřikrát za sebou. Do branky českého výběru se postaví Jakub Kovář, který v reprezentaci naposledy nastoupil v přípravě na loňské mistrovství světa. Dodatečně povolaný Michal Řepík ze Sparty zasáhne až do víkendových zápasů. Přímý přenos sledujte od 18:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

"Rádi bychom navázali na předešlé zápasy, ale na druhou stranu respektujeme sílu soupeře. Obě mužstva jsou pozměněná, ale byli bychom rádi, kdybychom je porazili i potřetí," řekl.

Kouč národního týmu je hlavně rád, že na rozdíl od předchozího turnaje české mužstvo odehraje všechny zápasy na jednom místě bez náročného a komplikovaného cestování.

"My jsme letos hráli doma jen jeden zápas, jinak jsme všechno hráli venku a měli jsme poměrně blbé cestování. Věřím, že tentokrát bude přesun v pohodě," pousmál se Jandač.

Již s předstihem oznámil, že brankáři Kovář a Francouz dostanou každý jednu šanci v úvodních dvou zápasech, a až poté se realizační tým rozhodne, kdo bude chytat v neděli proti Rusku.

Jako první nastoupí Kovář. "Už jsem odchytal docela dost zápasů se všemi týmy, takže je mi celkem jedno, proti komu nastoupím. Ještě jsem ani nekoukal, jací hráči v týmech budou. Jen vím, že Rusové posílají docela mladý tým," řekl Kovář.

Je nám líto, video expirovalo.
Gólman Kovář se vrací do reprezentace

Ve Švédsku se k mužstvu připojil i Řepík. Útočník Sparty zůstal v Göteborgu po úterním finále Ligy mistrů. Stejně jako trenér Jiří Kalous, jenž je jedním z Jandačových asistentů.

"Zatím počítáme s tím, že by (Řepík) v sobotu nastoupil v útoku s Birnerem, ale uvidíme, co se stane v prvním zápase," naznačil reprezentační kouč, že plánuje oživit spolupráci útočníků, kteří v minulé sezoně vydatně pomohli Liberci v zisku extraligového titulu a společně nastupovali i na mistrovství světa.

Předpokládaná sestava:

Jakub Kovář - Kundrátek, Polášek, Šimek, Kolář, Rutta, Dvořák, Vitásek, Klok - Radil, Jan Kovář, Vondrka - Kašpar, Kämpf, T. Zohorna - Holík, V. Růžička, Birner - Hyka, Jelínek, Lenc

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články