Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Hokejistky čeká kvalifikace, postoupí však jen vítězky skupiny

Praha - České hokejistky se přesunuly do Švýcarska, kde se odehraje olympijská kvalifikace na Hry v Pchjongčchangu 2018. Jejich soupeřkami budou postupně Norky, Dánky a Švýcarky. Na olympiádu se však kvalifikuje pouze vítěz skupiny. Reprezentace si přesto věří, že by jim premiérová účast mohla vyjít.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejistky se připravují na olympijskou kvalifikaci

Ženská hokejová reprezentace se na olympijské hry nikdy v historii nepodívala, o to více jsou hokejistky odhodlané černou sérii zlomit. V minulých dvou kvalifikacích v Číně a Německu byly Češky blízko, ale nadějně rozehrané kvalifikace nedokázaly dotáhnout do postupového konce.

"Myslím si, že se každý rok zlepšujeme. Teď se dostáváme k tomu vrcholu a hrajeme hodně dobře. Ale psychicky to pro nás asi bude náročné, protože jsme pořád mladý tým a těch zkušeností máme málo," domnívá se kapitánka reprezentace Alena Polenská.

Juniorské týmy získaly medaile na mistrovství světa i mládežnické olympiádě, seniorská reprezentace dosáhla v elitní skupině nejlépe na šesté místo. "Když jsme začínali, tak to nebylo úplně ideální. Postupem času jsme se opravdu vypracovali k perfektnímu zázemí, rozpočtu a máme hodně akcí," říká David Moravec, bývalý hokejista a nyní manažer ženské reprezentace.

Kvalifikační utkání se Švýcarskem nabídne program ČT sport. "Máme s ním docela dobrou bilanci za poslední roky a doufám, že je porazíme," dodává odhodlaně reprezentační trenér Jiří Kozák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články