Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Exkarlovarský Pech rozhodl v prodloužení o vítězství Sparty

Praha – Po cenném vítězství v Lize mistrů se hokejisté pražské Sparty úspěšně vrátili i do kolotoče domácí soutěže. Poslední tým tabulky z Karlových Varů sice jednoznačně přestříleli poměrem 41:19, ale skvěle chytajícího brankáře Závorku dokázali během základní hrací doby překonat jen jednou. A jelikož se i hostům podařilo rozvlnit síť, muselo rozhodnout prodloužení. V čase 63:18 jej ukončil Lukáš Pech, někdejší útočník Energie.

Utkání Sparta Praha - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Myslím, že je náhoda, že se to podařilo (ukončit zápas, pozn. autora) zrovna nám," řekl Pech, který si připsal dva body za gól a asistenci, stejně jako další někdejší hráč Karlových Varů Petr Kumstát. "Jsme rádi, že jsme vítězný gól dali my a neztratili dva body. I když i ten jeden je pro nás ztráta."

Sparta nastoupila při absenci jedničky Tomáše Pöpperleho v brance s Filipem Novotným, který dostal při osmém startu v sezoně příležitost poprvé od 13. listopadu. V dresu Karlových Varů debutoval ruský obránce Viktor Baldajev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Karlovy Vary

Hosté hráli už po dvanácti sekundách přesilovku po Piskáčkově vyloučení, ale otevřít skóre mohla v oslabení Sparta. Forman se dostal do přečíslení s Klimkem, ten nicméně Závorku neohrozil. Po přesilovce měl šanci hostující Tuominen, jenže prostor mezi tyčemi minul.

Na druhé straně otestoval Závorku Řepík. Nutno podotknout, že šancí viděli diváci v O2 areně během první třetiny minimum. Sparta se neprosadila při Dvořákově trestu a v 19. minutě trefil Kudrna z levého kruhu horní tyčku.

Celek z hlavního města byl nadále aktivnější. Ve 28. minutě ztroskotal na karlovarském brankáři Kumstát, kterého našel mezi kruhy Řepík. Netíkova střela skončila mimo. Energie zahrozila Vojtěchem Tomečkem a sám před Novotného se dostal Skuhravý, nicméně neuspěl.

Po další Řepíkově akci zasáhl proti Pechovi betonem Závorka. Ve 36. minutě už se však Sparta radovala, když Pech přihrál před branku Kumstátovi, jenž poslal puk pod Závorkovým levým betonem do branky. Odpovědět se snažil tečí Skuhravý a následně také Stloukal.

V úvodu závěrečné části ovšem Karlovarští vyrovnali zásluhou Rohana. Hostující bek prošel individuálně obranou Sparty a překonal Novotného. "Zachytil jsem puk na modré a viděl díru mezi dvěma hráči, hned jsem tam vjel a pak už jsem si to jen dával z bekhendu na forhend a hned střílel nahoru," popsal akci Rohan, který se trefil poprvé v sezoně.

Vrátit vedení Pražanům mohl Klimek, ale Závorka si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Vítěze proto muselo určit prodloužení, které rozhodl domácí útočník Pech.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Pech, Řepík), 64. Pech (Kumstát, J. Mikuš) - 42. M. Rohan. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5122.

Sparta Praha: F. Novotný - Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Švrček, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, Dujsík, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, Harant, M. Rohan, Baldajev - V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Mikulík - Stloukal, Dušek, Mullane - Harkabus, Gríger, Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Jiří Veber (Sparta): "Nebudeme si nic nalhávat, nejsme spokojení, protože jsme chtěli tři body. Čekali jsme, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo už v první třetině. Ve druhé jsme dobývali bránu Karlových Varů, ale nebyli jsme asi ve správný moment na správném místě. Nejsme vůbec spokojení s produktivitou. O inkasovaný gól jsme si na začátku třetí třetiny koledovali. V prodloužení to spadlo na naši stranu."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Musím kluky pochválit, protože bojovali. Byl to pro nás těžký zápas. Víme, že Sparta je hrozně kvalitní soupeř. Jsme rádi, že jsme tady uhráli bod. Závěr třetí třetiny nebyl jednoduchý, tam jsme ustáli dvě přesilové hry soupeře. Sparta mohla klidně rozhodnout a nemuseli jsme mít nic. Na druhou stranu nás trošku mrzí to prodloužení, v něm jsme měli dvě velké šance, které jsme nedali. Soupeř pak rozhodl a získal extra bod, který by byl pro nás zlatý. Bohužel ho nemáme a jsme rádi alespoň za ten jeden."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články